Sounds of Finland - Musiikillinen kierros Kansallismuseossa

Avoinna tänään 11—18
23.10.2019 11:00 — 23.10.2019 12:30

​Taideyliopiston Sibelius-Akatemian Kansanmusiikin aineryhmä yhdessä Marjatta & Kaisa:n ja Kansallismuseon kanssa järjestävät Sounds of Finland - Musiikillisen kierroksen Kansallismuseossa Helsingissä.

Tapahtumassa esitellään musiikin kautta suomalaisen kansanmusiikin laaja kirjo menneestä nykyisyyteen ja tulevaan. Tämä tilaisuus auttaa sinua löytämään musiikkia, jota harvoin kuullaan radiokanavilla – akustista, sooloa, intiimiä, kokeilevaa, meditatiivista, sensitiivistä, progressiivista. Tule nauttimaan museokierroksesta kansanmusiikin ja Suomen historian merkeissä!

Tilaisuudessa seuraavat artistit esiintyvät Kansallismuseon näyttelyssä ja siihen voi osallistua Kansallismuseon pääsymaksulla.

Päivi Hirvonen - Fiddler With the Voice
Emilia Lajunen viulu
Maija Kauhanen kantele
Maria Kalaniemi haitari
Jouko Kyhälä huuliharppu
Pauliina Syrjälä kantele
Arja Kastinen kantele
Suunta (Kristiina Ilmonen, Anna-Kaisa Liedes ja Timo Väänänen)

Taideyliopiston Sibelius-Akatemian kansanmusiikin aineryhmä on kouluttanut kansanmusiikin ammattilaisia jo lähes neljän vuosikymmenen ajan. Koulutus on vaikuttanut merkittävästi siihen, millaisena Suomen kansanmusiikkikenttä tänä päivänä näyttäytyy. Aineryhmästä valmistuneet kandidaatista tohtoritasolle edustavat laajaa kirjoa ja osaamista: heidän työskentelyssään näkyy kansanmusiikin valtava moninaisuus, jota myös koulutuksen pedagogisilla valinnoilla on tuettu ja edistetty.

Tilaisuus on järjestäjiensä etkot WOMEX, World Music Expolle, maailman suurimmalle maailmanmusiikin messutapahtumalle, joka järjestetään nyt ensimmäistä kertaa Suomessa 23.-27.10.2019 Tampereella. Tapahtumaan saapuu n.2000 ammattilaista ympäri maailman. Lisätietoja: www.womex.com