Kuva: © Moomin Characters™

Sukupuoli ja seksuaalisuus muumeissa sekä Tove Janssonin elämässä

Avoinna tänään 11—20
9.9.2020 18:30 — 9.9.2020 19:30

Millaisia ovat Muumilaakson sukupuoliroolit ja mikä on Mymmeli-nimen yhteys seksiin? Miten seksuaalisuuteen liittyvät teemat näyttäytyvät muumitarinoissa ja millaista oli elää avoimesti homoseksuaalisena naisena aikana, jolloin homoseksuaalisuus oli laitonta?

Moomin Charactersin tuottaja Nanette Forsström luennoi aiheesta ja näyttää kuvia Tove Janssonin elämän varrelta Kansallismuseon Auditoriossa ke 9.9. klo 18.30–19.30.

Tilaisuutta voi seurata myös etänä osoitteessa:

Luento on osa Helsinki Pride -viikon ohjelmaa ja Rohkeus, rakkaus, vapaus! -näyttelyn yleisöohjelmaa.

**
Luennon osallistujamäärä rajataan niin, että turvaväleistä huolehtiminen on mahdollista. Tilan yhteydessä on mahdollisuus käsienpesuun ja käsidesiä saatavilla – jokaisen odotetaan huolehtivan käsihygieniasta ja saapuvan paikalle ainoastaan oireettomana. Ohjeistuksia tarkennetaan lähempänä tapahtuman ajankohtaa.