Syyslomapuuhaa Kansallismuseossa

Avoinna tänään 11—18
14.10.2019 00:00 — 20.10.2019 00:00

Kansallismuseossa vietetään syyslomaa työpajojen, aarrejahdin ja toiminnallisen Vintti-näyttelyn merkeissä.

Koululaiset huokaisevat ansaitusti kesken syksyn aherruksen. Syyslomaviikolla (vko 42) ruokitaan luovuutta ja mielikuvitusta työpajoissa, kuullaan historiasta meillä ja kauempana sekä rentoudutaan koko perheen yhteisen tekemisen parissa.

Mobiletyöpaja
tiistaista torstaihin klo 12-15
Ateljée, 2.krs

Vastikään päättyneen Helsinki Design Weekin lasten viikonlopussa suuren suosion saanut mobiletyöpaja tulee taas! Työpajassa valmistetaan mobile ja herätetään se liikkeelle. Aiheena on Kansallismuseon esihistorian näyttelystä löytyvä rautakautinen pronssilintu, Juvan lintu. Vesilintua on pidetty myyttisenä hahmona ja sillä on suojelevia voimia.

Aarteenetsintä-opastus (suomeksi)
ti-pe klo 13

Toiminnallisella opastuksella etsitään kuvavihjeiden avulla karhunpentua, joka on piiloutunut museoon aarrearkun kanssa. Opastus tutustuttaa museon keskeiseen esineistöön leikin varjolla ja lopussa etsijät saavat pienen palkinnon aarteen löytymisestä. Lähtö museon keskihallista, kesto n. 45 min.

Kansallismuseon Vintti
ti-pe klo 11-17
Museon 3. krs

Vintti on toiminnallinen näyttely, jossa historiaa opitaan leikin, tekemisen ja kokeilemisen kautta. Vintin toimintapisteet houkuttelevat myös aikuiset kokeilemaan ja muistelemaan mennyttä.

Avoimia yleisöopastuksia (suomeksi)

ke 16.10. klo 18 Kansallisaarteet

pe 18.10. klo 16.30 Kansallisaarteet

su 20.10. klo 12 Maailma, jota ei ollut

su 20.10. klo 13.30 Kansallisaarteet

Kansallisaarteet-opastus tarjoaa yleiskuvan Suomen historiasta keskiajalta eteenpäin ja esittelee kokoelmiemme helmiä pyhimyspatsaista keisarin valtaistuimeen.

Syyslomaviikolla mukaan pääsee sisäänpääsylipun hinnalla (alle 18v. maksuton sisäänpääsy).

Lue lisää Suomen kansallismuseon muiden museoiden syyslomatapahtumista täältä.