Kansallismuseo Torni Talvi

Talvilomatekemistä Kansallismuseossa

Suljettu tänään
14.2.2020 11:00 — 1.3.2020 18:00

Talvilomaviikoilla 15.2-8.3.2020, Kansallismuseossa kulttuurimatkaillaan maailman ympäri. Museon näyttelyissä ja tapahtumissa on mahdollisuus tutustua paitsi Suomen menneisyyteen ja esihistoriaan myös Etelä- ja Väli-Amerikan alkuperäiskansojen historiaan.

Avoimia yleisöopastuksia

Astele löytöretkeilijöiden jalanjäljillä Maailma, jota ei ollut -näyttelyn opastuksissa ja tutustu kadonneisiin Väli- ja Etelä-Amerikan korkeakulttuureihin.

  • Suomenkieliset perheille suunnatut yleisöopastukset ti-pe 18.-21.2. klo 13. Lähtö lippukassalta Keskihallista.
  • Omatoiminen tutustuminen näyttelyyn seikkailukartan avulla viikoilla 8-10.
  • Syvennä näyttelykokemusta ja hanki lisätietoa omatoimimateriaalin avulla.

Hinamatsuri - japanilaiset nuket Kansallismuseossa

Kansallismuseossa on koko talviloman ajan esillä japanilaiseen, 1600-luvulta peräisin olevan nukkejen ja tyttöjen juhlaan liittyvä installaatio. Yli 400 vuotta vanha perinne juhlistaa aina maaliskuussa tyttöjen ja naisten terveyttä ja onnellisuutta. Nukkeinstallaatio on esillä Kansallismuseon ylimmällä porrastasanteella 14.2.-1.3.2020.

Yhteistyössä Tokyokan, Zennoh International, Hamamatsu Finland Association ja Japanin Suomen-suurlähetystö.

Unohdetut-klubi

Unohdetut-klubilla isä ja tytär, inkerinsuomalaiset toimittajat Lea ja Santeri Pakkanen, keskustelevat Helsingin Sanomien toimittajan Maria Mannerin johdolla identiteetistä, tarpeesta tuntea juurensa ja representaation voimasta. Klubi-illan päättää elektronista soundia ja haikeuden värittämiä tekstejä lumoavasti yhdistelevä Tiiu Helinä.

Kansallismuseo, museoravintolan Karhunpesä-tila
La 15.2. klo 18.30-21 (ovet 18.15)
Liput 14 / 10 €

Ääniteatteri Iki-Turson iltapäiväkonsertit

20-vuotisjuhlavuottaan viettävä, arkaaiseen runolauluun ja kokeilevaan ääniteatteriin erikoistunut ryhmä Ääniteatteri Iki-Turso järjestää iltapäiväkonserttien sarjan Kansallismuseossa osana Oodi runolaululle -festivaaliviikkoa. Konsertit järjestetään Kansallismuseon Ateljeessa ja niihin on vapaa pääsy.

Se oli Herra Heinärikki
Heikki Laitinen ja Ääniteatteri Iki-Turso
Su 23.2. klo 14-15
Kansallismuseon Ateljee

Synty: Tietoa ja uskomuksia raudasta, verestä ja tähdistä
Anna-Kaisa Liedes, Juha Valkeapää ja Ääniteatteri Iki-Turso
La 22.2. klo 14-15
Kansallismuseon Ateljee

Myyty neito: Inkeriläisten naisten lauluja
Outi Pulkkinen ja Ääniteatteri Iki-Turso
Ti 25.2. klo 14
Kansallismuseon Ateljee

Kalevalan päivän etkot

Kalevalan päivän aattona Kansallismuseo täyttyy ohjelmasta. Päivän aikana luvassa on keskustelua runolaulusta aineettomana kulttuuriperintönä, Inkerin runolauluja sekä suomalaista magiaperinnettä käsittelevä Loitsutupa.

Päivän päätapahtumapaikkana toimii Kansallismuseon Ateljee. Vapaa pääsy. Tapahtumapäivä järjestetään yhteistyössä Ääniteatteri Iki-Turson sekä Kalevalaisten Naisten Liiton kanssa ja se on osa Oodi runolaululle -festivaaliviikkoa.

To 27.2. klo 11-18
Kansallismuseon Ateljee