Retrojoulu 2000x1000

Tamminiemen retrojoulu

Suljettu tänään
2.12.2023 11:00 — 2.12.2023 17:00

Hyppää mukaan aikakoneeseen ja sukella suoraan presidentti Kekkosen joulun sydämeen Tamminiemen retrojoulussa! Luvassa on rokkaavaa menoa Punatähdet-yhtyeen tahtiin, jouluisia herkkuja Café Adjutantissa ja nostalgista 70-luvun joulutunnelmaa Kekkosen perheen inspiroimana.

Tamminiemen retrojoulu on lähiaikamatka jouluun, jolloin ei ollut EU:ta eikä Instagramia. Intendentti Mikko Teräsvirran nostalgisella teemakierroksella kuullaan tarinoita Urho Kekkosen perheen 1970-luvun joulunvietosta. Tamminiemen yläkerran ruokapöytä on saanut ylleen 70-luvun joulukattauksen, jota ovat inspiroineet Kekkosten perhejoulut.

Tapahtuman aikana Kekkosen ajan Suomesta iloa ammentava poliittishistoriallinen huumoriyhtye Punatähdet viihdyttää yleisöä Tamminiemen salissa, ja Aalto-yliopiston virtuaalielämys voi muuttaa sinutkin hetkeksi Kekkoseksi. Lisäksi Café Adjutant tarjoilee joulupuuroa ja muita jouluisia herkkuja.

Tervetuloa kokemaan tunnelmallinen ja retrohenkinen joulunaloitus Tamminiemessä!

Liput 12/9/4€. Sisäänpääsy myös museokortilla.

OHJELMA

klo 11-17

Virtuaalielämys: "Kekkonen, Kekkonen, Kekkonen", nonstop
Virtuaalielämyksessä presidentti Urho Kaleva Kekkonen tekee paluun Aalto-yliopiston tutkijoiden ja taiteilijoiden luomana virtuaalihahmona. Kekkosen virtuaalihahmo on syntynyt 3D-artistin kuvanveistämänä digitaalisesti vanhojen kuvien perusteella. Digitaalisen Urkin päällä nähdään valokuvien pohjalta valittuja Kekkosen käyttämiä asuja. Virtuaalihahmoa ohjaillaan kameran ja sovelluksen avulla, eli Kekkosen ilmeet ja pään liikkeet seuraavat käyttäjän toimintaa.

Tutustu Tamminiemen 3D-virtuaalikierrokseen, nonstop
Tutkijat ovat kehittäneet Tamminiemen retrojouluun pelillisen kurkistuksen Kekkosen museoituun työtilaan. Interaktiivisessa toteutuksessa käyttäjä voi klikkailemalla aktivoida tilasta löytyvää sisältöä; etsimällä ympäristöstä joulukoristeita Kekkosen työhuoneeseen voi vaikkapa luoda jouluisen tunnelman. Kurkistus Kekkosen työtiloihin on toteutettu Aalto-yliopiston Rakennetun ympäristön mittauksen ja mallinnuksen instituutti MeMon asiantuntijoiden tuottaman 3D-mittaus- ja mallinnusaineiston pohjalta.

Yhteistyössä Aalto-yliopisto/MeMo instituutti

klo 12 ja 16
Kekkosen joulupöydässä – perhejoulu Tamminiemessä
Intendentti Mikko Teräsvirta

klo 12.30, 13.30 ja 15.30
Punatähdet
Punatähdet on suomalainen huumoriyhtye, joka ammentaa inspiraationsa Kekkosen aikakauden politiikasta ja tunnelmista.

klo 14
Tamminiemi-opastus

Museo-opas esittelee Tamminiemen museota

Kahvila ja museokauppa palvelevat klo 11-17
Café Adjutantissa on myynnissä glögiä, joulupuuroa ja -torttuja, Kekkospipareita sekä Kekkosen retkieväsleipiä. Museokaupassa Tamminiemen keittiöpyyhe -15% etuna koko viikonlopun ajan.