Toista maata -näyttely tekijöiden silmin: Juha Hurme & Tuomas Heikkilä

Suljettu tänään
17.4.2021 13:00 — 17.4.2021 14:00

Ilmoittaudu mukaan ennakkokierrokselle, jossa näyttelyn käsikirjoittajat kirjailija Juha Hurme ja professori Tuomas Heikkilä esittelevät omat suosikkinsa näyttelystä. Kierrokselle mahtuu rajattu määrä osallistujia, joten ole ripeä ja varaa ajoissa paikkasi.

Kansallismuseon uudistunut perusnäyttely kertoo ajasta, jolloin Suomi-nimistä valtiota ei vielä ollut olemassa. Toista maata kertoo, kuinka suomalaisuus on rakentunut – ja kuinka sitä on rakennettu. Näyttely tuo esille alueen kansainvälisen ja monimuotoisen menneisyyden aina 1000-luvulta, läpi Ruotsin ja Venäjän vallan ajan, itsenäistymisen alkuun.

Keskiaikaiset pyhimysveistokset, tietäjien taikaesineet, huittislaisen Momman Siinan tekstiilit, Elias Lönnrotin tohvelit, lasten lelut ja monet muut esineet kertovat samastuttavalla ja kiinnostavalla tavalla ihmisyydestä ja uskosta. Menneisyydestä ei kerrota hallitsijoiden, vaan tavallisen ihmisen, näkökulmasta.

Toista maata -näyttelyn käsikirjoitusta on tehnyt runsas joukko eri alojen tutkijoita ja asiantuntijoita. Taide ja tiede kohtaavat käsikirjoittajien kirjailija Juha Hurmeen ja professori Tuomas Heikkilän teksteissä. Virtuaalikierroksella sinulla on mahdollisuus esittää kysymyksiä käsikirjoittajille.

Näyttelyyn pääsee paikan päälle tutustumaan, kun Kansallismuseo päästään pandemiasta johtuvan sulun jälkeen taas avaamaan. Tämänhetkisen tiedon mukaan Kansallismuseo on suljettuna huhtikuun loppuun saakka.

Ennakkokierros lauantaina 17.4.2021 klo 13

Kierros (n. 60 min) on maksuton ja toteutetaan Zoom-alustalla etäopastuksena näyttelytilasta. Paikkoja on rajoitetusta, joten varaa omasi ennakkoon. Saat osallistumislinkin varausvahvistusviestissä. Mukaan pääsee nettiselaimella tai mobiililaitteelle ladatulla Zoom-sovelluksella. Suosittelemme seuraamaan kierrosta langallisesta verkosta kuvanlaadun takaamiseksi.

Ilmoittaudu mukaan