TOVE: Rohkea, rakas, vapaa -näytös ja keskustelu

Avoinna tänään 11—20
13.9.2020 15:00 — 13.9.2020 17:00

Tove Janssonin elämä ja taide ovat jättäneet pysyvän jäljen suomalaiseen kulttuuriperintöön. Monet meistä ovat kasvaneet muumien taianomaisen maailman ja puhuttelevan elämänfilosofian ympäröiminä. Mutta millainen oli Tove Janssonin elämä 1940–50-luvun Suomessa? Mitä Toven omista arvoista ja maailmankatsomuksesta on löydettävissä muumitarinoista?

Kansallismuseon Auditoriossa sunnuntaina 13.9. klo 15 järjestettävässä näytöksessä kurkistetaan lokakuussa ensi-iltansa elokuvateattereissa saavan TOVE-elokuvan kulisseihin ja Toven arkeen. Näytöksessä esitetään ensi kertaa TOVE-elokuvan making of -dokumentti ja kohtauksia Zaida Bergrothin ohjaamasta TOVE-elokuvasta. Dokumentti kestää 30 minuuttia ja se on tekstitetty englanniksi.

Näytöksen jälkeen paikalla keskustelemassa ovat ohjaaja Zaida Bergroth, Tove Janssonia elokuvassa näyttelevä Alma Pöysti sekä muumeja tutkinut filosofian tohtori Sirke Happonen.

Ilmoittaudu näytökseen täällä: https://ssl.eventilla.com/toverohkearakasvapaa

**

Tilaisuuden osallistujamäärä rajataan niin, että turvaväleistä huolehtiminen on mahdollista. Auditoriossa on 200 istumapaikkaa, joista täytetään 80 – tapahtumaan voi osallistua vain ennakkoon ilmoittautuneet.

Tilan yhteydessä on mahdollisuus käsienpesuun ja käsidesiä saatavilla – jokaisen odotetaan huolehtivan käsihygieniasta ja saapuvan paikalle ainoastaan oireettomana.

**

TOVE-elokuva elokuvateattereissa 2.10. alkaen – Rohkeus, rakkaus, vapaus! Muumit 75 -näyttely Kansallismuseossa 28.2.2021 saakka.

Tapahtuma on osa Helsinki Pride -viikon ohjelmaa ja Rohkeus, rakkaus, vapaus! -näyttelyn yleisöohjelmaa.