Vanaja Tournament 2019

Avoinna tänään 10—17
13.7.2019 10:00 — 13.7.2019 17:00

Buhurttia jälleen Hämeen linnassa! Vanaja Tournament on Suomen suurin vuotuinen buhurt-taistelulajin turnaus. Turnaus järjestetään perinteisesti linnan pihapiirissä 13.7.2018 klo 10-17.

MITÄ BUHURT ON?

Buhurt on keskiaikainen kamppailulaji, jossa haarniskoihin pukeutuneet taistelijat kamppailevat toisiaan vastaan teräsasein. Vaikka aseet ovat teroittamattomia, päästään lajissa erittäin lähelle keskiaikaisen taistelun tunnelmaa. Buhurt on täyskontaktilaji, jossa iskut ja potkut menevät lujaa perille asti, eikä lajilla ole tekemistä näyttelemisen kanssa.

Turnauksessa taistellaan sekä yksilö- että joukkuetaisteluita. Yksilötaisteluissa mitataan teknistä taitoa ja voittajaksi selviytyy ottelija, joka onnistuu antamaan enemmän onnistuneita osumia vastustajalleen. Joukkuetaisteluissa puolestaan koetellaan taistelijoiden voimaa ja kestävyyttä, sillä voittajaksi selviytyy se joukkue, joka saa vastustajansa ensimmäisenä kumoon.

MITÄ MUUTA TURNAUKSESSA TAPAHTUU?

Päivän aikana yleisöllä on mahdollisuus tutustua lajin historiaan ja sääntöihin tarkemmin juontajan ja paikallisseurojen opastuksella. Ottelujen väleissä pidetään taukoja, joiden aikana pääsee kokeilemaan varusteita ja aseita. Lisäksi perheen pienimmillä on mahdollisuus kokeilla kamppailua pehmoaseilla osaavassa ohjauksessa.

Tapahtumalippuun sisältyy pääsy itse tapahtumaan, Hämeen linnaan ja Vankilaan. Linnassa lapsiperheille on tarjolla lastenkierroksia ja paljon erilaisia vaatteita ja panssareita lasten kokeiltavaksi.

AIKATAULU JA PÄÄSYLIPUT

Turnaus järjestetään kuitenkin koko päivän mittaisena klo 10-17 välillä. Ottelujen väleissä on kaksi pidempää taukoa, joiden aikana voi tutustua linnan näyttelyihin, käydä lounaalla linnan museoravintolassa tai kokeilla buhurttiin liittyvää oheistoimintaa linnan pihalla.

Ohjelma
10:00 Tapahtuman ovet aukeavat
10:15 1vs1-ottelut alkavat
12:00 Tauko
13:00 3vs3-ottelut alkavat
15:00 Tauko
16:00 3vs3-finaalit
16:45 Palkintojen jako
17:00 Tapahtuma päättyy


Pääsylippuja myydään paikan päällä tai ne voi ostaa etukäteen. Osta lippusi tästä.

Pääsylippujen hinnat:
Aikuiset 15€
Alennuslippu 11€ (mm. eläkeläiset ja varusmiehet)
Lapset 8€
Perhelippu 35€ (sis. 2 aikuista ja 1-4 lasta)
Museokortilla 5€ (vain kortin omistaja)

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Suomen Kansallismuseo ja Medieval Combat Sport Finland.

Laita tapahtuma seurantaan ja tule rohkeasti paikalle - Buhurt on parasta paikan päällä"!