Vesj'kansa-liveroolipeli Olavinlinnassa

Avoinna tänään 10—16
23.10.2020 16:00 — 25.10.2020 16:00

Mustan virran rannoilla, monumentaalisen linnan varjossa elää kansa, jolla on erityinen yhteys veteen ja tuohon maahan, jota on myös Säämingiksi menneinä aikoina kutsuttu. Virran pimeydessä, linnan kylmissä kivissä ja tuon kansan lämpimissä sydämissä on kätkettynä maan ikiaikainen taikuus, joka on kautta historian kutsunut luokseen väkeä kaikista ilmansuunnista. Lukemattomat runot, laulut ja tarinat kertovat tuosta maasta, sen taianomaisuudesta, sodista, rakkaudesta ja sen asukkaista, vesj’kansasta. Ilmoittaudu nyt Vesj'kansa-liveroolipeliin!

Olavinlinnassa järjestetään lauantaina 24.10. klo 16 alkaen uudenlainen elämystapahtuma.

Järjestäjänä toimii Vesj`kansa –hanke ja Roolipeliyhdistys Perkunas.

Liveroolipelaaminen, live action role play (LARP) tai larppaaminen on yhteistä osallistavaa tarinankerrontaa fyysisesti tekemällä ja kokemalla. Liveroolipeliin, tai larppiin, osallistuvat pelaajat omaksuvat roolin, jota he esittävät kuin olisivat itse tämä fiktiivinen henkilö.

Toisin kuin esimerkiksi perinteisessä teatterissa, liveroolipelissä ei ole käsikirjoitusta tai yleisöä. Pelin alussa ja sen aikana voi olla ennalta suunniteltuja kohtauksia rytmittämässä pelikokemusta. Pelissä voi myös olla pelaajien lisäksi näyttelijöitä esittäen hahmoja järjestäjien ohjeistuksella.

Liveroolipelatessa pääsee kokemaan asioita, tilanteita, ympäristöjä, yhteisöjä ja tunteita, joita ei muuten välttämättä pystyisi, tai itselleen poikkeavasta näkökulmasta. Se on turvallista yhdessä tekemistä ja kokemista sovituin rajoin.

Tapahtuma toteutetaan yhteistyössä Suomen kansallismuseon / Olavinlinnan kanssa.

Lisätietoja osallistumisesta ja ilmoittautuminen viimeistään 17.9.

Lisätietoa osoitteesta vesjkansalarp@gmail.com.