Vintage-tapahtuma elokuussa 2022

Avoinna tänään 11—18
6.8.2022 11:00 — 6.8.2022 16:00

Kesän toinen Vintage-tapahtuma järjestetään Kansallismuseon pihapuistossa lauantaina 6. elokuuta klo 11–16! Tule myymään vaatekaappisi vintage-helmiä, teemaan sopivia sisustusesineitä sekä muita menneiden vuosikymmenten antiikkiaarteita, ja tee ainutlaatuisia löytöjä!

Tule kierrättämään Vintage-aarteesi!

Tapahtuma on kaikille vintage-intoilijoille. Museon pihalla aarteitaan myyvät sekä yksityishenkilöt että erikoisliikkeet. Tapahtuma on oivallinen tilaisuus tehdä harvinaisia löytöjä kätevästi yhdellä kertaa.


Ruokaa ja juomaa

  • Kansallismuseon museoravintola palvelee museon pohjakerroksessa tapahtumapäivänä klo 12-17. Ravintolan tarjoiluja voi nauttia myös sisäpihan terassilla.
  • Kansallismuseon pihapuistossa on kesäkahvila, joka on avoinna klo 10-19

Myyntipaikat

Tapahtumassa on ilmaisia myyntipaikkoja, joita ei tarvitse varata etukäteen. Tuo mukanasi kuitenkin viltti tai muu sopiva myyntialusta. Otathan huomioon, että ilmainen myyntipaikka ei sisällä ajo-oikeutta Kansallismuseon pihalle tai pysäköintiä. Lähimpiä parkkipaikkoja ovat Q-Park Finlandia Eduskuntatalon ja Kansallismuseon välissä sekä Rautatieaseman viereisen Elielinaukion, Postitalon ja Kampin pysäköintilaitokset. Myyntipaikkaasi voit tulla valmistelemaan tapahtumapäivänä klo 9 alkaen.

Maksullisen myyntipaikan (sisältää myyntipöydän ja parkkipaikan) voit varata tästä.

Helsingin elävät kadut goes Vintage-tapahtuma

Helsingin kaupungin järjestämä tapahtuma tuo kulttuurin kaduille. Kansallismuseo on mukana tässä maksuttomassa tapahtumassa - Vintage-tapahtuman yhteydessä voi osallistua taideperhostyöpajaan, askarrella itselleen korun tai katsoa nukketeatterilyhytelokuvia.

  • Kekkerikoru-paja, klo 13-15 nonstop

Työpajassa tehdään solmien hauska ja villi festarikoru joko kaulaan tai ranteeseen. Koruohjeen on luonut Mari Savio. Työpajan järjestää Suomen muotoilukasvatusseura Suomu ry .

  • Taideperhostyöpaja, klo 13-16 nonstop

Työpajassa tehdään vanerilevyille kotiin vietäviä perhosia. Kaikki halukkaat pääsevät tekemään oman taideperhosensa, jotka koristellaan spraymaaleilla ja maalitusseilla. Paja on avoin kaikille, alle 9-vuotiaat lapset osallistuvat pajaan vain huoltajan kanssa. Työpajan järjestää Helsinki Urban Art.

  • Kukkataivastyöpaja, klo 13-16 nonstop

Hupsansaa ry:n kesäisessä Kukkataivas -työpajassa loihditaan lumoavia kukkakoristeita ja pieniä kimppuja aidoista kukista! Työpajassa hyödynnetään hävikkikukkia saatavuuden mukaan. Työpaja sopii kaikenikäisille yhdessä aikuisen kanssa.

  • TeatteriQo: Karavan, klo 13-16 nonstop

Karavan on kiertävä ammattinukketeatteri. Se kulkee asuntovaunulla, joka on paitsi kulkuväline myös näyttämö, konserttisali, elokuvateatteri, näyttelytila, soitin sekä unelma vapaudesta. Karavanissa esitetään nonstoppina kahta nukketeatterilyhytelokuvaa: VSKNHA ja GÖG. Yhden esityksen kesto n. 10 min.

Vintage-tapahtuma ja työpajat Kesäpihalla ovat kaikille avoimia. Museon näyttelyihin on sisäänpääsymaksu.

Tervetuloa!

#kansallismuseonkesäpiha