Vanaja Tournament Hämeen linnassa

Suljettu tänään
28.7.2018 10:00 — 28.7.2018 17:00

Buhurtia jälleen Hämeen linnassa! Lauantaina 28.7. järjestettävä Vanaja Tournament on keskiaikaisen buhurt-kamppailulajin suurin Suomessa järjestettävä turnaus. Päivän aikana otellaan niin yksilö- kuin joukkotaisteluissakin, ja tapahtumassa on myös oma sarja naistaistelijoille.

Buhurt on täyskontaktilaji keskiaikaisin varustein eli haarniskoin ja erilaisin lyömäasein. Lajissa ei ole kyse esityksestä, vaan todellisesta kamppailulajista, jossa iskut ja potkut menevät lujaa perille asti. Joukkotaisteluissa tarkoituksena on saada kaikki vastustajajoukkueen jäsenet kaatumaan. Yksilötaisteluissa puolestaan pisteitä saa hyvistä osumista ja enemmän onnistuneita osumia antanut voittaa.

Laji on erittäin suosittu etenkin Itä-Euroopassa. Myös muualla Euroopassa buhurt-tapahtumia järjestetään yhä enemmän ja Suomessakin laji kasvattaa jatkuvasti suosiotaan. Vanaja Tournament houkuttelee Hämeen linnaan myös ulkomaisia taistelijoita muun muassa Venäjältä, joka on lajin kiistaton ykkösmaa. Näin ollen luvassa on jälleen kansainvälistä tunnelmaa ja laadukkaita otteluita.

Huom! Vanaja Tournamentin aikana 28.7.2018 pääsy Hämeen linnaan ainoastaan tapahtuman pääsylipulla.

Hinnat:
aikuiset 15 €
alelippu 11 €
lapset 8 €
perhelippu (2 aikuista + 1-4 lasta) 35 €
Museokortin tai Linnanniemen aluelipun haltijoille tapahtuman lisämaksu 5 €