Kuva: Hagen Moller

PERUTTU: Jazzin tulevaisuus Kansallismuseossa

Suljettu tänään
1.12.2020 19:00 — 1.12.2020 23:30

Uudenmaan siirryttyä koronapandemiassa kiihtymisvaiheesta leviämisvaiheeseen Kansallismuseon yleisötapahtumat on peruttu toistaiseksi, mukaan lukien We Jazz -konserttimme.

Kansallismuseossa koetaan joulukuun kynnyksellä jotain ainutlaatuista ja yllättävää, kun We Jazz -festivaali tuo yhdeksi illaksi Kalevala-kattofreskojen alle musiikkigenreä voimalla uudistavat kansainväliset nykyjazzin tähdet.

We Jazz tuo Kansallismuseon Keskihalliin ja Ateljeehen tuplakonsertin, jossa esiintyvät kansainvälinen uuden jazz-genren luonut Y-OTIS-yhtye ja brittiläinen jazzpianisti Kit Downes.

Berliinistä saapuva ruotsalais-tanskalais-brittiläinen Y-OTIS eli Otis Sandsjö, Petter Eldh, Dan Nicholls ja Tilo Weber ovat synnyttäneet uuden genren tuoreella levyllään Y-OTIS 2, joka on saanut kriitikoilta ja yleisöltä positiivisen vastaanoton.

Brittiläinen pianisti-urkuri Kit Downes saapuu We Jazziin soolosetillä, jossa hän tulkitsee Dreamlife of Debris -levyään.

Liput ovat saatavilla täältä ja hintaan sisältyy myös sisäänpääsy museoon samana päivänä.

Museoravintola myy virvokkeita ja pientä purtavaa pop up -baarissa Keskihallissa.

Konserttipäivänä Kansallismuseo suljetaan museovierailta klo 18 ja avataan keikkayleisölle kello 19. Museon näyttelyihin ei pääse tutustumaan illan aikana.

Tilaisuuden ohjelman tarjoaa We Jazz. Tapahtuman osallistujamäärä rajataan niin, että turvaväleistä huolehtiminen on mahdollista. Tilassa on mahdollisuus käsienpesuun ja käsidesiä on saatavilla - jokaisen odotetaan huolehtivaan käsihygieniasta ja saapuvan paikalle ainoastaan terveenä. Ohjeistuksia tarkennetaan lähempänä tapahtumaa.