Tiimalasi
Pohjanmaalta Maalahden kirkosta peräisin oleva, tyyliltään barokkia edustava tiimalasi telineineen on todennäköisesti valmistettu noin vuoden 1700 paikkeilla. Sen on kirkkoon lahjoittanut tukholmalainen kauppias Johan Wikar.
Tiimalasin teline on puuta, ja sen pinta on kullattu. Lasien teline on kullattua messinkiä.
Tiimalasi oli usein kiinnitetty saarnastuolin reunaan. Tämä vapaasti seisova tiimalasi on saattanut olla esimerkiksi alttaripöydällä.
Maalahden tiimalasissa on neljä lasiparia, jotka mittasivat eripituisia aikoja. Tarvittaessa loppuun valuneen tiimalasin pystyi kääntämään ympäri, jolloin aika alkoi kulua uudelleen. Valuvan hiekan avulla saarnaava pappi saattoi seurata saarnan kestoa neljännestunnin tarkkuudella.
Ajan kulumisella on luonnollisesti myös ihmiselämään liittyvä symboliarvo: hiekan valuminen lasissa kuvaa vertauskuvallisesti myös ihmiselämää ja sen katoavaisuutta.
Maalahden kirkon tiimalasissa on myös muuta symboliikkaa. Hiekkalaseja kannattelevan pylvään päässä oleva pääkallo on myös kaiken katoavaisuuden vertauskuva. Sen tarkoituksena oli muistuttaa ihmisille, että kaikki ovat kuolevaisia.