Tet 2 Onni Vesa

TET-harjoittelu Kansallismuseossa

Toivotamme kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaisia oppilaita tervetulleiksi Kansallismuseoon tutustumaan työelämään kevät- ja syyskaudella 2023. TET-harjoittelu Kansallismuseossa tuo näköalaa historiaan, tähän päivään ja tulevaisuuteen.

Kansallismuseo sulkeutuu 16.10.2023 lisärakennus- ja peruskorjaushankkeen vuoksi. Uudistettu museo avautuu vuonna 2027. Remontin aikana TET-harjoittelupaikkoja ei ole tarjolla.

Kiehtovatko historia, tarinat ja taide? Viihdytkö ihmisten parissa, nopeatempoisessa ympäristössä, jossa nurkan takaa saattaa löytyä vitriininpuhdistushommia tai opastus päiväkotiryhmälle? Haluatko tutustua työelämään Kansallismuseossa?

TET-jakso Kansallismuseolla on viikon mittainen. Työaikamme on pääsääntöisesti maanantaista perjantaihin klo 9–15 – saatat päästä myös iltapäivätöihin museon avajaisiin tai yleisötapahtumiin.

Työelämään tutustumisviikolla Kansallismuseossa pääset muun muassa töihin asiakaspalveluun, seuraamaan apuoppaana opastuksia, tuottamaan sisältöä museon sosiaalisen median kanaviin sekä tutustumaan museon ainutlaatuisiin historiallisiin kokoelmiin. Tarjoamme harjoittelupäivien aikana lounaan.

Tettiläiset saavat harjoittelustaan työtodistuksen ja rohkaisevan kokemuksen kulttuuriperintötyöstä.

”Kansallismuseo on ollut mahtava TET-paikka. En ikinä kuvitellut että täällä olisi näin monipuolista ja kiinnostavaa tehtävää.”
Nuppu, 15, Kirkkonummi

”Minulla on ollut todella hauskaa Kansallismuseon TETissä. Olen pääsyt tekemään paljon erilaisia asioita ja tutustumaan Kansallismuseon eri työaloihin. Mielestäni tämä on yksi parhaita TET-paikkoja Helsingissä.”
Severi, 15, Helsinki

”Pääsin itse tekemään monipuolisesti asioita, laskemaan kassaa, tekemään somea, opastamaan, kuvaamaan kokoelmaesineitä, ja muodostui tosi hyvä kuva siitä, millaista museotyö on. Yllätti, että museossa työskentelee niin paljon eri alan ihmisiä."
Kaspar, 15, Helsinki

”Pidin eniten opastamisesta. Oli kiva seurata opastuksella koululaisia, jotka olivat niin innostuneita museosta ja kyselivät paljon. Pidin myös kokoelmatyöstä, kun pääsin valokuvaamaan mitaleita Suomen kansallismuseon kokoelmista."
Lola, 15, Helsinki

"Kansallismuseon TETissä on ollut todella mukavaa ja mielenkiintoista. Olemme päässeet tutustumaan museon eri näyttelyihin ja saaneet kokeilla monia eri museossa toimivien ammattilaisten työtehtäviä. Täällä on mukavat työntekijät ja hyvä ilmapiiri. Myös talon kahvilan lounas oli erittäin hyvää."
Annika, 14, Espoo

"Kansallismuseon TETissä museotyö on vaikuttanut mielenkiitoiselta. Kokoelmatyöhön voisi olla kiinnostavaa päästä syventymään enemmänkin. Hankimme kansalliskokoelmiin ruokakaupasta pullollisen alkoholitonta viiniä ja voipaketin, jotka kuvaavat tätä aikaa tulevaisuutta varten. Pidin eniten Akseli Gallen-Kallelan näyttelystä."
Emma, 15, Vantaa

”Kansallismuseossa olen päässyt tekemään hyvin monipuolisia työtehtäviä mm. asiakaspalvelua, ideointia näyttelyihin sekä esineiden mittaamista ja tutkimista luettelointia varten. Pidin eniten siitä, että sain käyttää luovaa ajattelukykyä tehtävissä sekä osallistua museon asioihin niin syvällisesti. Yllätyin suuresti, kuinka monta eri työntekijää voi jopa museossakin työskennellä. Ruoka oli aivan mahtavaa!”
Joakim, 15, Nurmijärvi

"Työskentely museossa on ollut kiinnostavaa. Pääsimme mukaan nykydokumentointiin, joka oli kiehtovaa. Tutkimme myös kokoelmien japanilaisia viuhkoja, mistä materiaaleista ne on tehty ja kuvailimme niitä luettelointia varten. Museokaupassa sain tehdä mainoskyltin ja palvella asiakkaita. Tutustuimme näyttelyihin, ja sain kokeilla tehdä musiikkia vanhoilla soittimilla. Henkilökunta oli tosi ystävällistä ja auttoi aina. Olisi ollut kiva jäädä pidemmäksikin aikaa.”
Serena, 14, Espoo


Kuva: Onni Vesa, Museovirasto