Vierailuohje

Turvallinen museovierailu Vankilassa


Osta ennakkoliput verkosta

Turvalliset tilat ja turvavälit

Vankilan tavoitteena on tarjota sekä normaalioloissa että poikkeavissa tilanteissa fyysisesti ja henkisesti turvallinen tila niin museokävijöille kuin henkilökunnalle. Vankilan tiloja siivotaan tehostetusti ja niitä käytetään valikoivasti ja porrastetusti. Pidämme museotiloissa huolta siitä, että kävijöillä on mahdollisuus pitää riittävät turvavälit toisiinsa ja henkilökuntaamme. Seuraamme sekä museorakennukseen saapuvien vierailijoiden määrää että yksittäisten tilojen käyttäjämäärää. Henkilökuntamme valvoo turvavälien ja kävijämäärärajoitusten toteutumista.

Tarjoamme mahdollisuuden käsien desinfioitiin erityisesti sisääntulon ja lipunmyynnin yhteydessä, mutta tarvittaessa myös muissa pisteissä.

Vankilassa on kiertosuunnat joka kerroksessa, jotta eri tiloihin ei keskittyisi eri seurueisiin kuuluvia kävijöitä yhtäaikaisesti.

Suosittelemme korttimaksua. Otamme vastaan myös käteistä, niin museokaupoissa ja ravintoloissa kuin lipunmyynnissäkin. Vankilan museokaupassa voi olla kerrallaan vain yksi seurue.

Opastukset

Kesällä 2021 Vankilassa ei järjestetä yleisö- eikä ryhmäopastuksia. Vankilan tiloissa on paikalla keskusteluoppaita vastaamassa asiakkaiden kysymyksiin.

Tapahtumat

Kaikki Vankilan yleisötapahtumat heinäkuun 2021 loppuun saakka on peruttu. Tarkistathan tarkemmat tiedot aina museokohteen verkkosivulta.

Museokauppa ja museoravintola

Museokauppa on avoinna kohteen ollessa auki. Sen siivousta on tehostettu ja turvaetäisyydet otetaan huomioon.

Kokoukset, juhlat ja muut tilaisuudet

Vankilassa ei ole mahdollista järjestää kokouksia, juhlia ja muita tilaisuuksia sisätiloissa.

Kasvomaskit

Suosittelemme kasvomaskin käyttöä museon tiloissa ottaen huomioon paikallisen ikäsuosituksen. Tuothan tarvittaessa oman kasvomaskin mukanasi, sillä emme jaa kasvomaskeja maskeja museokohteissamme vieraileville. Kasvomaskeja on myös myynnissä Vankilan museokaupassa.

Terveenä museoon

Tervetuloa museoon terveenä! Mikäli tunnet itsesi sairaaksi, jääthän kotiin.

Suomen kansallismuseo seuraa Vankilan osalta valtioneuvoston, ministeriöiden, THL:n, Etelä-Suomen aluehallintoviraston sekä Hämeenlinnan kaupungin antamia alueellisia ja paikallisia ohjeita.

Koronatilanteen muuttuessa saatamme joutua peruuttamaan tilaisuuksia, rajoittamaan kävijämääriä enemmän tai sulkemaan palveluitamme Vankilassa.

Seuraathan Vankilan verkkosivuja ja some-kanavia Facebookissa ja Instagramissa

Päivitetty 18.10.2021