Vierailuohje

Turvallinen museovierailu Vankilassa


Osta ennakkoliput verkosta

Turvalliset tilat ja turvavälit

Vankilan tavoitteena on tarjota sekä normaalioloissa että poikkeavissa tilanteissa fyysisesti ja henkisesti turvallinen tila niin museokävijöille kuin henkilökunnalle. Vankilan tiloja siivotaan tehostetusti ja niitä käytetään valikoivasti ja porrastetusti. Pidämme museotiloissa huolta siitä, että kävijöillä on mahdollisuus pitää riittävät turvavälit toisiinsa ja henkilökuntaamme. Seuraamme sekä museorakennukseen saapuvien vierailijoiden määrää että yksittäisten tilojen käyttäjämäärää. Henkilökuntamme valvoo turvavälien ja kävijämäärärajoitusten toteutumista.

Tarjoamme mahdollisuuden käsien desinfioitiin erityisesti sisääntulon ja lipunmyynnin yhteydessä, mutta tarvittaessa myös muissa pisteissä.

Suosittelemme korttimaksua. Otamme vastaan myös käteistä, niin museokaupoissa ja ravintoloissa kuin lipunmyynnissäkin. Vankilan museokaupassa voi olla kerrallaan vain yksi seurue.

Opastukset

Lue lisää opastuksista.

Tapahtumat

Tarkistathan tarkemmat tiedot aina museokohteen verkkosivulta.

Museokauppa ja museoravintola

Museokauppa on avoinna kohteen ollessa auki. Sen siivousta on tehostettu ja turvaetäisyydet otetaan huomioon.

Terveenä museoon

Tervetuloa museoon terveenä! Mikäli tunnet itsesi sairaaksi, jääthän kotiin.

Suomen kansallismuseo seuraa Vankilan osalta valtioneuvoston, ministeriöiden, THL:n, Etelä-Suomen aluehallintoviraston sekä Hämeenlinnan kaupungin antamia alueellisia ja paikallisia ohjeita.

Seuraathan Vankilan verkkosivuja ja some-kanavia Facebookissa ja Instagramissa

Päivitetty 2.5.2022