Finlands Nationalmuseum och Helsinki Photo –festivalen tar fotokonst till gatunivå

Öppet idag 11—18
7.7.2020 00:00 — 30.9.2020 00:00

Från och med juli utställs fotokonst, som är kuraterad av en internationell jury, på Nationalmuseums sommargård och Musei- och Tölögatans väggar.

Nationalmuseet deltar från 7 juli till 30 september i Helsinki Photo -festivalen. Museet är under denna tid festivalens huvudutställnings- och evenemangslokal Nordic Village. På Nationalmuseets sommargård utställs verk av både finska och internationella konstnärer, och festivalens vinnande verk går i form av ett specialgalleri att beskåda i muren på Museigatan och Tölögatans sidor.

Utställningen är kuraterad av en internationell jury, som gallrar ut de 50 mest relevanta konstnärerna av mer än 300 deltagare från hela världen. Utställningen är gratis och galleriet på Museigatan och Tölögatan kan beundras dygnet runt. Museets sommargård stängs klockan 21.

Helsinki Photo-festivalen ordnas i år för tredje gången. Nordic Village är en plattform för ny fotografi talang från de nordiska länderna. Temat för årets utomhusfotografifestival, som är synlig runtom i Helsingfors, är förtroende.

Mer information om alla kommande evenemang inom kort!

Utställda konstnärer: http://helsinkiphotofestival.c...

Mer information om #helphoto: http://helsinkiphotofestival.c...

#helphoto20
#helsinkiphotofestival