Fängelsets tomasmarknad

Stängt idag
14.12.2019 10:00 — 15.12.2019 16:00

Tomasmarknaden och festbelysningen utvidgas nu även till Fängelset. Till försäljning finns produkter som internerna på Vanaja fängelse har tillverkat, och Fängelsets storslagna omgivning får en oväntad festbelysning.

Fängelsets låsta dörrar öppnas på nytt under Tomasmarknaden! Tomasmarknaden fyller området kring slottet och Fängelset med marknadsmyller och mångsidigt program. Både Tavastehus slott och Fängelset håller öppet på lördag kl. 10–21 och på söndag kl. 10–18. Gratis inträde. På Fängelset finns program för barnfamiljer samt guidade rundturer, och Vanaja fängelse ställer upp ett försäljningsstånd, där produkter som internerna har tillverkat säljs.

Program


Guidade turer

På Fängelset ordnas guidade turer på finska som berättar om byggnadens och fängelseverksamhetens historia på lördag och söndag kl. 10, 12, 15 och 17. Anmälan till de guidade turerna i Fängelsets museibutik.


Gör en kedjedekoration

Kl. 11–17. Gör din egen traditionella kedjedekoration till julgranen i Fängelsets verkstad!


Tomtejakten

Sök i Fängelsets skrymslen efter de busiga tomtenissarna som jultomten har skickat till fängelset. Samtidigt får du reda på varför de har hamnat på jultomtens lista över olydiga tomtenissar. Material till tomtejakten får du i Fängelsets museibutik.

Se även programmet för Tomasmarknaden på Tavastehus slott här!