Museibutik

I vår museibutik gör du unika fynd, eftersom inspirationen till många av produkterna kommer från Finlands historia och de inte går att få någon annanstans. I butiken finns även Nationalmuseets alldeles egna kollektion Kansallismuseo Collection, som har skapats av en grupp finländska designers.

Museibutiken finns på första våningen i Nationalmuseet och är öppen under museets öppettider. Kontakta oss: tfn 029 533 6903

Presentkort

Nationalmuseets presentkort är en unik och immateriell gåva. Presentkortet är giltigt i tolv månader från dagen för köpet, och det kan användas som betalningsmedel i Nationalmuseet, Finlands sjöhistoriska museum, Langinkoski kejserliga fiskestuga, Fölisö friluftsmuseum, Ekudden, Hvitträsk, Villnäs, Olofsborg och Tavastehus slott.  Med presentkortet kan du betala inträdesbiljetter, guidningar, workshops och produkter i museibutiken.

Kansallismuseo Collectio.jpg
Inspirationen till Nationalmuseets egen kollektion kommer från den finländska folktraditionen, Nationalmuseets utställningar och samlingar. Kollektionen har designats av Saija Halko, Johanna Gullichsen, Mari Isopahkala, Katriina Nuutinen, Julia Männistö samt duo ensæmble med Alisa Närvänen och Elina Peltonen.
Kansallismuseo Collection 2
Katriina Nuutinens ränsel Aarni är en modern tolkning av den finska näverkonten.
Km Collection Saija Halko Vaaka
I Saija Halos ljusstakar i serien Ainio syns influenser från förhistoriska stenverktyg.
170309 Inspiration Is Here Noora Huumo 03635
Namnet till Julia Männistös scarf Kirmukarmu kommer från en fornplats i Vesilax. De svärdshandtag som hittades där och som föreställer ett hopkurat djur, är även ett av motiven på scarfen.
170309 Inspiration Is Here Noora Huumo 00641 1
Den skogsgröna färgen till necessären i design av Johanna Gullichsen har valts specifikt för Nationalmuseet.
170309 Inspiration Is Here Noora Huumo 00651
Ensæmbles anteckningsbok är en samling av gamla historiska arkivbilder och designduons egna bilder.
Km Collection Samuji 1200X900Px
Samujis servetter KAMU i bomull är en del av kollektionen Kansallismuseo Collection.
Km Collection Lapuankankurit 1000X1000
Lapuan Kankurits bastukollektion HVITTRÄSK har designats av Reeta Ek. Till kollektionen tog Reeta inspiration från nationalromantiken och rosor, som återfinns både i trädgården och i detaljer på byggnaderna i Hvitträsk.