19

Museibutik

I vår museibutik gör du unika fynd, eftersom inspirationen till många av produkterna kommer från Finlands historia och de inte går att få någon annanstans. I butiken finns även Nationalmuseets alldeles egna kollektion Kansallismuseo Collection, som har skapats av en grupp finländska designers.

Museibutiken finns på första våningen i Nationalmuseet och är öppen under museets öppettider.

Kontakta oss


Tfn 029 533 6903
museokauppa@kansallismuseo.fi

Presentkort

Nationalmuseets presentkort är en unik och immateriell gåva. Presentkortet är giltigt i tolv månader från dagen för köpet, och det kan användas som betalningsmedel i Nationalmuseet, Finlands sjöhistoriska museum, Langinkoski kejserliga fiskestuga, Fölisö friluftsmuseum, Ekudden, Hvitträsk, Villnäs, Olofsborg och Tavastehus slott. Med presentkortet kan du betala inträdesbiljetter, guidningar, workshops och produkter i museibutiken.

Nationalmuseets egen kollektion

Inspirationen till Nationalmuseets egen kollektion kommer från den finländska folktraditionen, Nationalmuseets utställningar och samlingar. Kollektionen har designats av Saija Halko, Johanna Gullichsen, Mari Isopahkala, Katriina Nuutinen, Julia Männistö samt duo ensæmble med Alisa Närvänen och Elina Peltonen.

Katriina Nuutinens ränsel Aarni är en modern tolkning av den finska näverkonten.

I Saija Halos ljusstakar i serien Ainio syns influenser från förhistoriska stenverktyg.

Namnet till Julia Männistös scarf Kirmukarmu kommer från en fornplats i Vesilax. De svärdshandtag som hittades där och som föreställer ett hopkurat djur, är även ett av motiven på scarfen.

Den skogsgröna färgen till necessären i design av Johanna Gullichsen har valts specifikt för Nationalmuseet.

Ensæmbles anteckningsbok är en samling av gamla historiska arkivbilder och designduons egna bilder.

Samujis servetter KAMU i bomull är en del av kollektionen Kansallismuseo Collection.