Kom på guidning

På museet kan du gå runt i din egen takt, delta i alla öppna publikguidningar eller på förhand boka en avgiftsbelagd guidning. På museet finns även ljudguider som du kan låna till ditt museibesök. Ibland kan du även hitta diskussionsguider på utställningarna. De är museets frivilligarbetare. Med dem kan du diskutera din utställningsupplevelse och tillsammans fundera över utställningens teman.

Guidningar

De öppna publikguidningarna är avsedda för enskilda museibesökare eller smågrupper om högst fem personer.

Bokningsbara guidningar mot en avgift ordnas för alla som bokat på förhand. Gruppstorleken för guidningarna är 1–20 personer. Större grupper än så bör boka två guidningar. Boka gärna guidningen minst en vecka i förväg, två veckor i förväg för större grupper, så att vi hinner ordna med guidningarna.

Guidning kan du boka genom att ringa vår guidningstjänst på 029 533 6902. Guidningstjänsten svarar i telefon tisdag–fredag klockan 9–12. Övriga tider kan du fråga efter lediga guidningstider via webbformuläret.

Våra populäraste guidning för vuxna:

  • Berättelsen om Finland

Guidningen berättar om det ljusa och det mörka i Finlands närhistoria. Under rundvandringen ser vi föremål från såväl autonomins tid som också ikoniska föremål som berättar om den självständiga välfärdsstaten. Målgrupp: Passar alla