Extra 4
Människor i museet

Guidningar och upplevelser

Med en guidning får du ut mer av utställningen. De bokningsbara guidningarna och öppna publikguidningarna som ges av expertguider fördjupar museibesöket, underhåller och väcker reflektion. Vi erbjuder också gratis audiorundturer i utställningarna.

På museet kan du gå runt i din egen takt, delta i alla öppna publikguidningar eller på förhand boka en avgiftsbelagd guidning. På museet finns även ljudguider som du kan låna till ditt museibesök.


De öppna publikguidningarna


Öppna publikguidningar hålls regelbundet på Nationalmuseets utställningar och ingår i biljettpriset.

Publikguidningar på svenska 1.6.-31.8.2022

Lö 11.6., 16.7., 13.8. kl. 14 Förmögenhets filosofi


Bokningsbara guidningar


Bokningsbara guidningar mot en avgift ordnas för alla som bokat på förhand. Gruppstorleken för guidningarna är 1–20 personer. Större grupper än så bör boka två guidningar. Boka gärna guidningen minst en vecka i förväg, två veckor i förväg för större grupper, så att vi hinner ordna med guidningarna.

Välj en rundtur enligt dina önskemål ur vårt utbud av beställbara rundturer här.

Guidning kan du boka genom att ringa vår guidningstjänst på 029 533 6902. Guidningstjänsten svarar i telefon tisdag–fredag klockan 9–12. Övriga tider kan du fråga efter lediga guidningstider via e-post skm.opastusvaraukset@kansallismuseo.fi

Födelsedag i Nationalmuseet

Samla ihop dina vänner och fira din födelsedag i museet!

Arkitekturrundvandring och trädgårdskaffe eller -bubbel på Sommargården

Boka en rundvandring för din familj, ditt team eller dig själv och lär känna Nationalmuseets unika arkitektur och stängda innergårdar. Besöket kulminerar på vår vackra sommargård där vi serverar kaffe eller bubbel i skuggan av äppelträden. Om ni vill kan ni också klättra upp i Nationalmuseets torn.

Rundtur i tornet

Ett besök i Nationalmuseets torn är en upplevelse! Tornet är vanligtvis stängt för allmänheten, men nu kan du boka en privat rundtur och klättra uppför de 174 trappstegen till tornets trappavsats, där du har utsikt över Helsingfors takåsar.

Guidningar för elevgrupper

Nya perspektiv på undervisningen ända från småbarnspedagogiken till utbildning på högre nivå! Nationalmuseets unika miljö och mål stöder kulturdialog, utveckling av multilitteracitet och lämpar sig som inspiration för fenomenbaserad undervisning. Använd museitjänsterna förutom vid undervisning i historia också för undervisning i samhällsvetenskapliga ämnen och vetenskaps- och konstämnen.

Kostnadsfria audiorundturer i utställningarna

Nationalmuseet erbjuder audiorundturer för alla tre basutställningar. Därtill erbjuds en guidning som ger en inblick i museibyggnadens historia, fresker och arkitektur. Låna en audioguideapparat av museet eller lyssna på berättelserna med hörlurarna till din egen mobil