2020 skm naiset 2000x1000px
Människor i museet

Guidningar och upplevelser

Med en guidning får du ut mer av utställningen. De bokningsbara guidningarna och öppna publikguidningarna som ges av expertguider fördjupar museibesöket, underhåller och väcker reflektion. Vi erbjuder också gratis audiorundturer i utställningarna.

På museet kan du gå runt i din egen takt, delta i alla öppna publikguidningar eller på förhand boka en avgiftsbelagd guidning. På museet finns även ljudguider som du kan låna till ditt museibesök.


De öppna publikguidningarna


Öppna publikguidningar hålls regelbundet på Nationalmuseets utställningar och ingår i biljettpriset.

Bokningsbara guidningar

Bokningsbara guidningar mot en avgift ordnas för alla som bokat på förhand. Välj en rundtur enligt dina önskemål och boka en guidning.

Rundtur i tornet

Ett besök i Nationalmuseets torn är en upplevelse! Tornet är vanligtvis stängt för allmänheten, men nu kan du boka en privat rundtur och klättra uppför de 174 trappstegen till tornets trappavsats, där du har utsikt över Helsingfors takåsar.

Guidningar för elevgrupper

Nya perspektiv på undervisningen ända från småbarnspedagogiken till utbildning på högre nivå! Nationalmuseets unika miljö och mål stöder kulturdialog, utveckling av multilitteracitet och lämpar sig som inspiration för fenomenbaserad undervisning. Använd museitjänsterna förutom vid undervisning i historia också för undervisning i samhällsvetenskapliga ämnen och vetenskaps- och konstämnen.

Kostnadsfria audiorundturer i utställningarna

Nationalmuseet erbjuder audiorundturer för alla tre basutställningar. Därtill erbjuds en guidning som ger en inblick i museibyggnadens historia, fresker och arkitektur. Låna en audioguideapparat av museet eller lyssna på berättelserna med hörlurarna till din egen mobil