85

Rundtur i tornet

Ett besök i Nationalmuseets torn är en upplevelse! Tornet är vanligtvis stängt för allmänheten, men nu kan du boka en privat rundtur och klättra uppför de 174 trappstegen till tornets trappavsats, där du har utsikt över Helsingfors takåsar. I det totalt 58 meter höga tornet finns balkonger i alla väderstreck på cirka 40 meters höjd.

Det finns två olika upplevelser att välja mellan: ett kort besök på 15 minuter, under vilket man får beundra vyerna eller en guidning på en timme, under vilken man får beundra vyerna och samtidigt lyssna på en guide som redogör för historien bakom Nationalmuseets torn och byggnad.

Besök i Nationalmuseets torn

Pris: 35 € + inträdesbiljetter för personer över 18 år enligt prislistan från biljettkassan
Antal deltagare: 1–11 personer
Längd: cirka 15 minuter

En övervakare följer med på rundturen

Guidad rundtur i Nationalmuseets torn

Pris: 90 € på vardagar, 110 € under veckoslut + inträdesbiljetter för personer över 18 år enligt prislistan från biljettkassan
Antal deltagare: 1–11 personer
Längd: cirka 60 minuter

En guide och eventuellt en övervakare följer med på rundturen.

Rundturen kan avslutas i vår museirestaurang där det finns ett brett sortiment salta och söta delikatesser, olika lunchalternativ samt A-rättigheter. Restaurangen stängs kl. 17.00.

Att boka en rundtur

Tornet kan endast besökas med en museiövervakare eller guide. Det är skäl att boka en guidad rundtur minst två veckor före den önskade tidpunkten. Det är också rekommendabelt att boka ett kort besök i tornet några vardagar före den önskade tidpunkten. Vi betjänar i frågor kring beställningen på vardagar per e-post skm.opastusvaraukset@kansallismuseo.fi eller per telefon tis.–fre. kl. 9–12 på numret 0295 33 6902.

Vid brådskande ärenden kan du även fråga om eventuella lediga tider direkt från museets kundtjänst per telefon på numret 0295 33 6457.

Väderreservation: alla balkonger kan inte öppnas i dåligt väder. Besöket i tornet lämpar sig inte för riktigt små barn eller för personer som har svårigheter att röra sig.