IMG 0517

Kom och lär dig på museet

Nationalmuseet är en stimulerande och levande lärandemiljö, som är full av olika fenomen förknippade med människolivet.

Museibesöket kompletterar skolutbildningen och den kan med fördel kombineras med flera olika skolämnen samt särskilt med undervisning om fenomen. Tydligast stöder museibesöket teman förknippade med historia, konst och kultur, men på museet kan vi även behandla teman relaterade till religion, livsåskådningskunskap, handarbete, huslig ekonomi, modersmål eller vetenskapernas utveckling.

På museet kan även andra än skolelever och studerande lära sig. Utbildningsmaterialet innehåller idéer som du kan utnyttja tillsammans med familjen eller kompisgänget vid ert besök på museet.

Studiegrupper har gratis inträde på museet då museet är öppet. Du kan även boka en guidning för en grupp och dessa ordnas tisdag-fredag från kl. 9. Även andra besökare kan boka en privat guidning inom ramarna för museets öppettider. Guidningarna är avgiftsbelagda och de ska bokas minst en vecka i förväg. Beskrivningar av guidningarna hittar du här.


Förhistoria på Nationalmuseet

Få en inblick i den fascinerande förhistorian på egen hand i museet eller bekanta dig med materialet redan före museibesöket. Materialet stöder det självständiga museibesöket med att bjuda på en sammanfattning på utställningens innehåll samt några idéer hur man kan behandla materialet före besöket,i museet eller efter besöket.

Förhistoria_materialet_pdf