PÄÄTTYNYT: Nick Ervinck – GNI-RI may2021

Suljettu tänään
28.5.2021 10:00 — 28.11.2021 16:00

Nykytaidetta keskiaikaisessa linnassa! Palkittu belgialainen nykytaiteilija Nick Ervinck tunnetaan suurista värikkäistä 3D-veistoksista ja 3D-printeistä, jotka voi kokea Hämeen linnassa aina 28.11.2021 saakka. Näyttely on Ervinckin ensinäyttely Pohjoismaissa.

OSTA LIPUT ENNAKKOON

Ervinckin kyborgimaiset veistokset yhdistävät historiallisen kuvakielen nykyteknologian kanssa. Teokset ovat vuoropuhelussa historiallisen ympäristön ja linnan esineiden kanssa: esimerkiksi veistokset ja linnan haarniskat saavat katsojan pohtimaan teknologian evoluutiota.

Ervinckin moderniin kuvanveistoperinteeseen nojautuvat, futuristiset teossarjat levittäytyvät keskiaikaiseen linnaan ja sen ympäristöön. Näyttely käsittää lähes 50 teosta.

Mystisyyttä henkivä näyttely on teosmäärältään Nick Ervinckin (s. 1981) suurin. Gentin kuninkaallisesta taideakatemiasta KASK:sta valmistuneen taiteilijan töitä on ollut esillä yksityis- ja yhteisnäyttelyissä muun muassa Tokiossa, Shanghaissa, Berliinissä, Amsterdamissa, Rio de Janeirossa, New Yorkissa ja San Franciscossa. Hämeen linnassa nähdään niin 3D-veistoksia, keramiikkaa kuin printtejä.


Kuvagalleria: Hämeen linnassa esillä olevia Nick Ervinckin teoksia.

Katso Nick Ervinckin haastattelu, joka on kuvattu Hämeen linnassa syksyllä 2018.