Tule kulttuurikummiksi

Onko suomalainen kulttuuri ja historia sinulle sydäntä lähellä?

Kulttuuriperintö on meidän kaikkien yhteistä perintöä – meidän juuremme. Kansallismuseo tarjoaa nyt sinulle ja yrityksellesi tilaisuuden tehdä jotakin todellista, ainutlaatuista ja pysyvää suomalaisen historian ja kulttuuriperinnön vaalimiseksi.
Kulttuurikummina saat oman nimikkoesineen Kansallismuseon kokoelmista sekä mahdollistat esineen konservoinnin ja säilymisen perintönä tuleville sukupolville.

Kulttuurikummina saat

  • vaikuttaa kulttuuriperinnön säilymiseen konkreettisesti rahoittamalla esineen konservoinnin
  • osallistua kummiesineen valintaan
  • kokemuksen ja ilon osallistumisesta johonkin suurempaan
  • myönteistä julkisuutta kulttuuriperinnön suojelijana
  • nimesi esille näyttelyiden yhteydessä maininnan markkinoinnissa ja viestinnässä (esitteissä, tiedotteissa, lehtijutuissa ja haastatteluissa)
  • seurata konservointia paikan päällä
  • järjestää maksutta juhlia tai esim. asiakastilaisuuksia Kansallismuseon eri museoissa (2–3 tilaisuutta)
  • kutsuja Kansallismuseon näyttelyiden avajaisiin

Onko sinulla kysyttävää?

Kummiasioissa Eero Ehanti vastaa mielellään kaikkiin kysymyksiisi (22.7. alkaen).
eero.ehanti@kansallismuseo.fi, puh. 0295 33 6139

Me yhdessä tulevien sukupolvien kanssa kiitämme kaikkia kummeja!

Toista maata -näyttelyn kulttuurikummikohteet

Kansallismuseon perusnäyttelyä uudistetaan kolmessa vaiheessa, joista viimeinen Toista maata avautuu vuonna 2021. Se kertoo esihistorian ja itsenäisen Suomen välisestä ajasta Suomen alueella, keskiajalta 1800-luvun loppuun. Kansallismuseon kokoelmista siirtyy näyttelyyn esineitä, joista joidenkin konservointiin on nyt mahdollisuus lähteä mukaan kulttuurikummina.

Kulttuurikummksi voi lähteä joko kookkaammalle esineelle tai kevyempää kunnostusta tarvitsevalle pienelle maalaukselle. Yksityishenkilöt, yritykset ja yhteisöt voivat halutessaan valita useampiakin kohteita. 

Kohteet on jaoteltu 'pieniin', 'keskisuuriin' ja 'suuriin kohteisiin', joista pieni tarkoittaa noin 1500-2000 € konservointia ja suuri jopa 15 000 € perusteellisempia korjauksia. Myös kohteita näiden väliltä löytyy. Kummikohteisiin on tulossa lisää maalauksia ja esineitä.

Lisätietoja Toista maata -kummiesineistä antaa näyttelyuudistuksen projektipäällikkö Päivi Roivainen, paivi.roivainen@kansallismuseo.fi, puh. 0295 33 6332