Oceanista 2000x1200 clean 041223

Oceanista – muoti ja meri

Avoinna tänään 10—17
19.4.2024 10:00 — 29.9.2024 05:00

Oceanista näyttää, kuinka huippumuoti on lainannut merenkulkijoiden tyyliä ja kulttuuria vuosikymmenten ajan. Näyttely esittelee kansainvälisesti tunnettujen muotitalojen ja suomalaisten suunnittelijoiden merestä inspiroitunutta muotia.

Mukana ovat muun muassa Chanel, Versace, Thom Browne, Jean Paul Gaultier, Iris van Herpen, Maison Margiela, Moncler, Pierre & Gilles, Eilish Macintosh, Philip Treacy, Sumiko Iwakiri, Idaliina Friman ja Anne-Mari Pahkala.

Laajassa, kaikkiaan 110 vaatetta tai asustetta esittelevässä näyttelyssä voi nähdä myös vahvoja muistoja herättäviä merihenkisiä klassikkovaatteita ja katumuotia aina 1800-luvun loppupuolelta asti.

Suomen kansallismuseon tuottama näyttely pohjaa Tanskan kansallisen merimuseon kävijäennätykset rikkoneeseen näyttelyyn, ja se on toteutettu yhteistyössä Exponan kanssa.

Inspiroidutko neulomaan?

Yksi näyttelyn vaatteista on suunnittelija Laura Dalgaardin neule Caught in the Knit (kuvassa). Vuonna 2020 suunnitellussa neuleessa on kaikkea sellaista, jota verkkoon voi tarttua: kaloja, poijuja, meriroskaa ja yksittäinen hummeri. Myös erilaiset neuletekniikat kertovat omaa tarinaansa mm. veden heijastuksesta ja köysistä.

Laura Dalgaardin neulemallin voi ladata näyttelyn ajan tältä sivulta ja sen tekemiseen voi käyttää käsillä olevia jämälankoja. Ohje on englanniksi ja tanskaksi.

Lataa neuleohje.
Lataa neuleen ohjepiirrokset.

@lauradalgaardlaura, #fangetigarnet
lauradalgaard.com