Kulttuurin kummilapset

Suomen kansallismuseo ottaa kummilapsikseen vuonna 2023 syntyvät helsinkiläiset. Museo tarjoaa maksuttomia tapahtumia Kulttuurin kummilapsille kaksi kertaa vuodessa kummikauden ajan. Kansallismuseon ensimmäinen kummitapahtuma järjestetään vauvoille kesäkuussa 2023.

Helsinki on tarjonnut vuodesta 2020 alkaen jokaiselle helsinkiläiselle lapselle oman kummiorganisaation, joka järjestää lapselle joka vuosi kaksi maksutonta kulttuuritapahtumaa. Tapahtumat sopivat lapsen ikään ja tarjoavat elämyksiä koko perheelle. Tapahtumia järjestetään lapsille seitsemän vuoden ajan, syntymävuodesta koulun aloitusvuoteen asti.

Jos lapsi asuu Helsingissä ja on syntynyt vuonna 2020 tai sen jälkeen, hänet voi ilmoittaa kummilapseksi osoitteessa kummilapset.hel.fi .  Toimintaan voi siis ilmoittautua mukaan milloin vain!

Kummitoimintaa tuottaa nyt ensimmäistä kertaa historian ja kulttuuriperintöalan toimijoita. Vuonna 2023 syntyvien lasten kummeina toimivat Suomen kansallismuseon lisäksi Arkkitehtuurimuseo, Designmuseo, Helsingin kaupunginmuseo, Suomen kuttuuriperintökasvatuksen seura ja Helsingin yliopistomuseo. 

Kulttuurikummi määräytyy lapsen syntymävuoden mukaan. Eri vuosina syntyneillä on omat kulttuuritoimijat kummeina. Kulttuurin kummilapset -toimintaa koordinoi Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ja sitä tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö.  

Vau! Vauvat valloittavat museon 6.–8.6. 2023

Koe tanssin lumoa vauvan kanssa, ihmetelkää yhdessä taidetta, kellukaa säkkituolimeressä tai kierrelkää historian keskellä omaan tahtiin. Ota vauvasta kuva tulevaisuuden presidenttinä tai paina vauvan jalanjälki muistoksi tapahtumasta. Mahdollisuuksia on moneen tekemiseen ja tunnelmaan.

Kulttuurin kummilasten ensimmäiset tapahtumat Kansallismuseolla tiistaista torstaihin 6.–8.6. päivittäin klo 10–13. Jokaisena päivänä mukaan mahtuu 75 kummilasta läheisineen.

Tiistaista torstaihin 6.–8.6. Kansallismuseo avautuu Kulttuurin kummilapsille klo 10 ja muulle yleisölle klo 11. Ensimmäinen tunti on siis varattu vain kummilapsille läheisineen. Kolmen tunnin aikana museolla järjestetään useita lyhyitä toimintahetkiä, joihin voit osallistua vauvan kanssa:
- Tanssituokiot (kesto 20min) klo 10.15, 10.45, 11.15. ja 12.15
- Jalanjälkityöpaja (non-stop) klo 10–13
- Taidetta kaikin aistein (non-stop) klo 10–13

Myös isommat sisarukset ovat tervetulleita mukaan. Esimerkiksi Leikin aika -näyttelyssä museon kolmannessa kerroksessa on paljon tekemistä alle kouluikäisille!
Huomaa, että Kansallismuseossa on vain yksi pieni hissi ja monta kerrosta. Museossa on helpointa liikkua vauvan kanssa kantoliinan tai -repun kanssa.

Tapahtuma on tarkoitettu vuonna 2023 syntyneille kummilapsille ja näiden läheisille. Jokaisen päivän tapahtumaan on ilmaiset liput 75 kummilapselle. Varaa lippusi 4.4. alkaen 2023 osoitteessa kummilapset.hel.fi

Lisätietoja Suomen kansallismuseon tapahtumista vuonna 2023 syntyville kummilapsille:
Museolehtori Hanna Korhonen, hanna.korhonen@kansallismuseo.fi

Lisätietoja Kulttuurin kummilapsista:
kummilapset.hel.fi
  
kulttuurin.kummilapset@hel.fi