Hymyilevät lapset kurkistavat karttaseinän takaa.

Leikin aika

Avoinna tänään 11—18
18.10.2022 11:00

Kansallismuseon kolmannessa kerroksessa on taatusti tekemisen meininki. Leikin aika on mahdollisuus päästä kokemaan ja tutkimaan historiaa ihan itse. Lasten kanssa vieraileville se tarjoaa tilaisuuden kiireettömään yhdessäoloon.

Leikin aika jakautuu kolmeen elämykselliseen tilaan: mereen, kylään ja linnaan. Lapset pääsevät itse kokeilemaan keskiajan elämää muun muassa rakentamalla linnanmuuria, kalistelemalla puumiekkoja, kapuamalla hevosen selkään ja tutkimalla merta.

Lauantaisin ja sunnuntaisin klo 14–16 lapset voivat pelata virtuaalitodellisuuspeliä ja eläytyä hetken 1500-luvulla vaikuttaneen mahtinaisen, Hämeen linnan päällikön Ingeborg Tottin maailmaan. VR-laseja museossa on yhdet, joten testaaminen tapahtuu vuorotellen.

Kiipeä kolmanteen ja saavut Leikin aikaan

Leikin aika on Kansallismuseon kolmannessa kerroksessa, ja sinne pääsee myös hissillä ala-aulasta. Esteetön sisäänkäynti Kansallismuseoon on Mannerheimintien puolelta, ovesta A2. Pohjakerroksesta on hissi ensimmäiseen kerrokseen, Keskihalliin, jossa lippukassa sijaitsee. Leikin aika on avoinna aina museon auki ollessa.

Leikin aika on tarkoitettu noin 3–10-vuotialle.

Alle 18-vuotiaat pääsevät maksutta Kansallismuseoon ja opastuksille. Aikuisilta veloitetaan normaali pääsymaksu.