Linnan ystäväyhdistykset

Mustan Virran Keskiaikaseura ry

Mustan Virran Keskiaikaseura ry on Savonlinnan ja Itä-Suomen alueella toimiva keskiaikaseura. Vastaavia yhdistyksiä Suomessa on monia, enimmäkseen Etelä-Suomessa, ja harrastajien joukko Suomessa kasvaa koko ajan. Keskiajan elävöittämisessä tehdään kaikkea sellaista, mikä sisältyi keskiajan elämään. Huomion arvoista onkin se, että keskiaikaharrastus myös säilyttää ja ylläpitää mm.
vanhoja taitoja ja perinteitä.

Mustan Virran Keskiaikaseura osallistuu usein Olavinlinnan yleisötapahtumiin niitä elävöittäen ja tuottaen sisältöä tapahtumiin. Heidät voi myös tilata elävöittämään linnassa pidettävään yksityistilaisuuteen.

Lisää tietoa savonlinnalaisesta Mustan Virran Keskiaikaseurasta löytää heidän verkkosivuiltaan:
www.mustanvirrankeskiaika.fi

sekä facebook-sivulta:
www.facebook.com/mustanvirrank...


Pyhän Olavin Kilta (POK ry) 

Pyhän Olavin Kilta on Savonlinnassa toimiva paikallishistorian harrastajien yhdistys, johon ovat tervetulleita liittymään kaikki Savonlinnan seudun historiasta kiinnostuneet.

Pyhän Olavin Kilta perustettiin vuonna 1924 valmistelemaan Olavinlinnan 450-vuotisjuhlia. Olavinlinnan historiallisten arvojen säilyttäminen, tehostaminen ja tunnetuksi tekeminen säilyivät toiminnan keskeisenä tarkoituksena vuoteen 1982. Tuolloin uusittujen sääntöjen mukaan tavoitteena on Olavinlinnan lisäksi myös Savonlinnan kaupungin ja Itä-Savon historian tutkiminen ja tunnetuksi tekeminen sekä historian harrastuksen lisääminen.

Lisää tietoa savonlinnalaisen Pyhän Olavin Killan toiminnasta löytää heidän verkkosivultaan: www.pyhanolavinkilta.blogspot....

sekä facebook-sivulta:
www.facebook.com/pyhan...