2000 web 5ec0fab3c9008c1448e13eb76ffae510df584641ee3f62cea9136ac3f1c34621

Lasten kierros: Toimintapisteet kartalla

Avoinna tänään 10—18
1.1.2024 10:00

Tervetuloa lapset ja perheet! Vellamossa on tekemistä lapsiperheille vuoden ympäri. Meillä alle 18-vuotiaat pääsevät aina sisään ilmaiseksi!

Saa koskea!

Näyttelytiloista löydät useita toiminnallisia pisteitä, joissa koskeminen ja kokeileminen on jopa suotavaa.

* Laivakoira Vellun suosikkikohteet tunnistat Vellun kuvasta. Nosta ankkuria, levähdä skanssin sängyllä tai pelaa laivanupotuspeliä. Venehallissa voit viestitellä lipuilla ja opetella solmuja.

* Kohtalona Ruotsinsalmi -näyttelyn digitaaliset elementit tekevät vaikutuksen kaikenikäisiin.

Seinällä uiskenteleva hauki vie veden alle ja laivan mukana uponneiden esineiden luo. Löydätkö samoja esineitä näyttelyn Taistelut-osiosta?

Teinejä voi houkutella mukaan Ruotsinsalmen toisen meritaistelun keskelle vievän Savua aalloilla -virtuaaliesityksen avulla; linkki traileriin tässä. Zoan Oy:n tekemää esitystä suositellaan yli 12-vuotiaille.

Ruotsinsalmen merilinnoituksen interaktiivinen pienoismalli kertoo siitä, mitä on jalkojemme alla kävellessämme Kotkansaarella, nykyisen Kotkan keskustassa. Pienoismalli esittelee hetken aikaa kukoistaneen merilinnoituksen asukkaita ja arkea.

* Merivartiomuseon toimintapisteessä voit ajaa ehdalla kiitoreellä tai harjoitella pelastustaitojasi meripelastussimulaattorilla. Samalla voit kerrata turvallisen vesillä liikkumisen taitoja pukemalla pelastusliivit päällesi ja tutustumalla veneiden katsastusvarusteisiin.

Lapsille on lippukassalla jaossa oma kartta, jonka avulla museoista on helpointa bongata ne kaikkein hauskimmat pisteet.

Lue lisää Leikkimöstä ja lapsiperheiden palveluista Merikeskus Vellamon sivuilta