Kulttuurin kummilapset

Vuonna 2023 syntyneet lapset, jotka asuvat Helsingissä, ovat Suomen kansallismuseon Kulttuurin kummilapsia! Museo tarjoaa kummilapsille maksuttomia tapahtumia kaksi kertaa vuodessa seitsemän vuoden ajan. Tapahtumat sopivat lapsen ikään ja tarjoavat elämyksiä koko perheelle.

Helsingin kaupunki on tarjonnut vuodesta 2020 alkaen jokaiselle helsinkiläiselle lapselle oman kummiorganisaation, joka järjestää lapselle joka vuosi kaksi maksutonta kulttuuritapahtumaa. Tapahtumia järjestetään lapsille seitsemän vuoden ajan, syntymävuodesta koulun aloitusvuoteen asti.

Jos lapsi asuu Helsingissä ja on syntynyt vuonna 2020 tai sen jälkeen, hänet voi ilmoittaa kummilapseksi osoitteessa kummilapset.hel.fi .  Toimintaan voi siis ilmoittautua mukaan milloin vain!

Kulttuurikummi määräytyy lapsen syntymävuoden mukaan. Eri vuosina syntyneillä on omat kulttuuritoimijat kummeina. Kulttuurin kummilapset -toimintaa koordinoi Helsingin kaupungin kulttuurin ja vapaa-ajan toimiala ja sitä tukee Jane ja Aatos Erkon säätiö.  

Vauvan kulttuuripakkaus -työpajat kulttuuritaloissa keväällä 2024

Millaisia perinteitä perheessäsi tai suvussasi on ja mitä haluaisit siirtää eteenpäin lapselle? Vauvan kulttuuripakkaus -työpajassa keskustellaan peritystä kulttuurista ja luodaan vauvan oma kulttuuripakkaus.

Työpajassa voit pohtia, mitä kulttuurisia asioita haluaisit vauvan oppivan ja muistavan tulevaisuudessa. Mitkä asiat ovat teille tärkeitä ja merkityksellisiä? Yhteisen keskustelun jälkeen jokainen suunnittelee vauvan kanssa oman kulttuuripakkauksen, joka koristellaan värikkäillä tarroilla. Siihen voitte alkaa keräämään niitä asioita, joita perheen ja yhteisön perinteistä haluatte tallettaa vauvan tulevaisuutta varten.

Työpaja sopii parhaiten 0-8kk ikäisille vauvoille aikuisen kanssa.
Työpajat on tarkoitettu vuonna 2023 syntyneille lapsille, jotka asuvat Helsingissä.

Työpajat järjestetään keväällä 2024 STOAssa ja Vuotalossa, jotka ovat Helsingin kaupungin kulttuuritaloja.

Työpajoihin voit ilmoittautua Kulttuurin kummilapset -järjestelmän kautta: kummilapset.hel.fi

Työpaja kestää noin 30 min, voit saapua jo 10 min aiemmin.
Kulttuurikeskukset ovat esteettömiä ja niissä on tilat lastenhoitoon.

Katso saapumisohjeet kulttuuritalojen omilta sivuilta.

Lisätietoja Suomen kansallismuseon tapahtumista vuonna 2023 syntyneille kummilapsille:
Museolehtori Hanna Korhonen, hanna.korhonen@kansallismuseo.fi

Lisätietoja Kulttuurin kummilapsista:
kummilapset.hel.fi
  
kulttuurin.kummilapset@hel.fi