Tet 2 Onni Vesa

TET-harjoittelu Kansallismuseossa

Toivotamme kahdeksas- ja yhdeksäsluokkalaisia oppilaita tervetulleiksi Kansallismuseoon tutustumaan työelämään kevätkaudella 2023. TET-harjoittelu Kansallismuseossa tuo näköalaa historiaan, tähän päivään ja tulevaisuuteen.

Kiehtovatko historia, tarinat ja taide? Viihdytkö ihmisten parissa, nopeatempoisessa ympäristössä, jossa nurkan takaa saattaa löytyä vitriininpuhdistushommia tai opastus päiväkotiryhmälle? Haluatko tutustua työelämään Kansallismuseossa?

TET-jakso Kansallismuseolla on viikon mittainen. Työaikamme on pääsääntöisesti maanantaista perjantaihin klo 9–15 – saatat päästä myös iltapäivätöihin museon avajaisiin tai yleisötapahtumiin.

Työelämään tutustumisviikolla Kansallismuseossa pääset muun muassa töihin asiakaspalveluun, seuraamaan apuoppaana opastuksia, tuottamaan sisältöä museon sosiaalisen median kanaviin sekä tutustumaan museon ainutlaatuisiin historiallisiin kokoelmiin. Tarjoamme harjoittelupäivien aikana lounaan.

Kevään 2023 harjoittelujaksot ovat maalis-huhutikuussa. Tarjoamme museoharjoittelupaikan 4–6 nuorelle. Harjoittelijoiden hakemuksia otetaan vastaan meilitse 6.2.2023 asti. Hakemukset ja lisätietoa: museopeda@kansallismuseo.fi

Kirjoita hakemuksessasi, miksi haluaisit työharjoitteluun juuri Kansallismuseoon ja milloin toivottu harjoitteluviikkosi olisi. Arvomme TET-paikat hakemuksen jättäneiden kesken.

Tettiläiset saavat harjoittelustaan työtodistuksen ja rohkaisevan kokemuksen kulttuuriperintötyöstä.

”Kansallismuseo on ollut mahtava TET-paikka. En ikinä kuvitellut että täällä olisi näin monipuolista ja kiinnostavaa tehtävää.”
Nuppu, 15, Kirkkonummi

”Minulla on ollut todella hauskaa Kansallismuseon TETissä. Olen pääsyt tekemään paljon erilaisia asioita ja tutustumaan Kansallismuseon eri työaloihin. Mielestäni tämä on yksi parhaita TET-paikkoja Helsingissä.”
Severi, 15, Helsinki

”Pääsin itse tekemään monipuolisesti asioita, laskemaan kassaa, tekemään somea, opastamaan, kuvaamaan kokoelmaesineitä. ja muodostui tosi hyvä kuva siitä, millaista museotyö on. Yllätti, että museossa työskentelee niin paljon eri alan ihmisiä."
Kaspar, 15, Helsinki

”Pidin eniten opastamisesta. Oli kiva seurata opastuksella koululaisia, jotka olivat niin innostuneita museosta ja kyselivät paljon. Pidin myös kokoelmatyöstä, kun pääsin valokuvaamaan mitaleita Suomen kansallismuseon kokoelmista."
Lola, 15, Helsinki

Kuva: Onni Vesa, Museovirasto