Vierailuohje

Museokohtaiset aukioloajat ja muut vierailuun liittyvät yksityiskohdat ovat kunkin museokohteen sivulla.

Tervetuloa museoihimme!

Suomen kansallismuseon tavoitteena on tarjota museokohteissaan sekä normaalioloissa että poikkeavissa tilanteissa fyysisesti ja henkisesti turvallinen tila niin museokävijöille kuin henkilökunnalle.

Huolehdimme museotiloissamme siitä, että kävijöillä on mahdollisuus pitää riittävää etäisyyttä toisiinsa ja henkilökuntaamme. Museoiden tiloissa huolehditaan myös käsihygieniasta tarjoamalla mahdollisuus käsien desinfiointiin. Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen yleinen maskisuositus on poistunut 14.4.2022 alkaen. Jos haluat käyttää vieraillessasi kasvomaskia, tuothan sen mukanasi, sillä emme jaa maskeja museovieraillemme. Tulethan museeon terveenä.

Kansallismuseon, Vankilan, Hämeen linnan, Louhisaaren ja Olavinlinnan pääsylippuja on mahdollista ostaa etukäteen myös kyseisten museoiden verkkosivuilla olevasta lippuverkkokaupasta. Suosittelemme korttimaksua. Otamme vastaan myös käteistä, niin museokaupoissa ja ravintoloissa kuin lipunmyynnissäkin.

Tervetuloa museoihimme!


Suomen kansallismuseo seuraa valtioneuvoston, ministeriöiden, THL:n, aluehallintovirastojen sekä kuntien alueellisia ja paikallisia mahdolliseen koronavirustilanteeseen liittyviä ohjeita.

Päivitetty 10.1.2023