Esteettömyys

Esteettömiä palveluja Langinkoskella ovat esteetön pysäköinti, Kahvila Dagmar sekä yleisö-WC. Koskelle pääsee myös kulkemaan esteettömästi. Puistoalue ei ole kokonaisuudessaan esteetön, eikä Langinkosken keisarilliseen kalastusmajaan ole esteetöntä sisäänpääsyä.


Lemmikkieläimet, avustajakoirat

Keisarilliseen kalastusmajaan ei saa tuoda lemmikkieläimiä. Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita.

Vaatesäilytys, erityisvarusteet

Langinkoskella ei ole vaatesäilytystä tai lokerokaappeja. Keisarillisessa kalastusmajassa käytettävät kengänsuojukset saa paikan päältä.

Opastukset

Opastukset ovat sovitettavissa erityistarpeisiin.

Lisätietoja: puh. 0295 33 6991.


Kahvila

Kahvila Dagmar sijaitsee noin 50 metrin päässä kalastusmajasta, Kahvila Keisarinmaja noin 200 metrin päässä. Kahvila Dagmarin vieressä on esteetön pysäköinti ja Kahvila Keisarinmaja sijaitsee pääparkkipaikan laidalla.

Molempien kahviloiden tiedustelut: Kahvila Dagmar


Museokauppa

Museokauppa sijaitsee keisarillisessa kalastusmajassa.


WC:t

Yleiset WC-tilat, mukaan lukien liikuntaesteisteisten WC, ovat tallirakennuksessa. Viitoitus WC-tiloihin on Kahvila Dagmarin edessä olevalla aukiolla. Myös Kahvila Dagmarissa on yleisön käytössä oleva WC-tila, mutta se ei ole esteetön.


Esteetön Langinkoski

Vuonna 2014 tehtyjen uudistusten myötä pääsyä Langinkosken luonnon äärelle on tehty saavutettavammaksi. Keisarilliseen kalastusmajaan ei ole esteetöntä kulkua, mutta Langinkoskella on useita palveluja, joita voi käyttää esteettömästi.

Kahvila Dagmarin edessä olevalla aukiolla on esteetön pysäköintipaikka, ja kahvilaan pääsee rakennuksen sivulla olevasta ovesta esteettömästi. Aukiolla on myös viitoitettu yleisö-WC, jossa on esteetön kulku sekä esteettömät WC-tilat.

Aukiolta vie alas portille loivennettu kävelyluiska, jossa on kaide. Portin ja sillan jälkeen hiekkatietä pitkin on kulku keisarillisen kalastusmajan takaa kiertävälle polulle, jota kulkien voi ylittää sivu-uoman portaatonta siltaa pitkin ja jatkaa hiekkatietä kosken partaalle saakka. Koskea reunustaa turva-aita.

Alueen uudistamisesta esteettömämpään muotoon on Kotkan kaupungin vammaisneuvosto myöntänyt vuonna 2016 Metsähallituksen Luontopalveluille Esteetön Kotka -tunnustuksen. Uudistuksissa oli toteutettu mm. kahvilarakennuksen ja yleisö-WC:n esteettömyyttä sekä reitti parkkipaikalta koskelle oli suunniteltu esteettömäksi. Vuonna 2020 Museovirasto kehitti yleisö-WC:n esteettömyyttä automatisoidulla avausmekaniikalla ja uusitulla luiskalla.