Vierailuohje

Turvallinen museovierailu Langinkoskella

Turvalliset tilat ja turvavälit

Langinkosken tavoitteena on tarjota sekä normaalioloissa että poikkeavissa tilanteissa fyysisesti ja henkisesti turvallinen tila niin museokävijöille kuin henkilökunnalle. Langinkosken tiloja siivotaan tehostetusti ja niitä käytetään yhtäaikaista henkilömäärää tarvittaessa rajoittaen. Pidämme museotiloissa huolta siitä, että kävijöillä on mahdollisuus välttää lähikontaktia muihin museovieraisiin sekä henkilökuntaamme. Seuraamme museorakennukseen saapuvien vierailijoiden määrää ja porrastamme yhtäaikaista kävijämäärä voimassaolevien suositusten mukaisesti.

Tarjoamme mahdollisuuden käsien desinfioitiin erityisesti sisääntulon ja lipunmyynnin yhteydessä, mutta tarvittaessa myös muissa pisteissä. Langinkosken keisarillisessa kalastusmajassa on poistettu käytöstä kävijöille tarkoitettu vieraskirja.

Langinkoskella kiinnitetään erityistä huomiota ahtaisiin tiloihin, kuten majan sisällä sijaitsevan porraskäytävän kävijäliikenteeseen, jotta niissä ei liikkuisi eri seurueisiin kuuluvia kävijöitä yhtäaikaisesti. Jonotus keisarilliselle kalastusmajalle tapahtuu ulkotiloissa majan terassilla.

Suosittelemme korttimaksua. Otamme vastaan myös käteistä, niin museokaupoissa ja ravintoloissa kuin lipunmyynnissäkin.

Opastukset

Langinkoskella tilatut ryhmäopastukset toteutetaan ulkotiloissa äänentoistolaitteita käyttäen. Tänä kesänä päivittäisiä yleisöopastuksia ei järjestetä. Olemme suunnitelleet ryhmäkierroksille turvalliset kulkureitit, ja oppaat käyttävät äänentoistolaitteita tarpeellisen välimatkan takaamiseksi.

Tapahtumat

Langinkosken kesälle ei ole julkaistu tapahtumia, mutta mikäli koronatilanne paranee, kevyttä tapahtumatoimintaa voidaan toteuttaa myöhemmin kesällä ulkotiloissa. Koronatilanteen muuttuessa saatamme joutua peruuttamaan tapahtumia lyhyelläkin varoitusajalla. Tarkistathan tarkemmat tiedon aina museokohteen verkkosivulta.

Museokaupat ja museoravintolat

Museokauppa on avoinna kohteen ollessa auki. Sen siivousta on tehostettu ja turvaetäisyydet otetaan huomioon. Kahvila Dagmar on avoinna koko kesäkauden, ja Kahvila Keisarinmaja avautuu kesäkuussa. Museoravintoloissa noudatetaan valtioneuvoston ravintoloille antamaa ohjeistusta.

Kokoukset, juhlat ja muut tilaisuudet

Langinkosken keisarillisessa kalastusmajassa ei ole mahdollista järjestää kokouksia, juhlia ja muita tilaisuuksia sisätiloissa. Alueella toimivassa Kahvila Dagmarissa kokouksia ja yksityistilaisuuksia voidaan järjestää voimassa olevien suositusten puitteissa. Varaukset tehdään suoraan kahvilanpitäjälle. Tilaisuuden järjestäjän täytyy huolehtia vieraidensa turvallisuudesta niin, että riittävät turvavälit ja hygienia toteutuvat. Kahvilan tiloissa ja kaikissa wc -tiloissa on käsien desinfiointiainetta saatavilla.

Kasvomaskit

Suosittelemme kasvomaskin käyttöä museon tiloissa ottaen huomioon paikallisen ikäsuosituksen. Tuothan tarvittaessa oman kasvomaskin mukanasi, sillä emme jaa kasvomaskeja maskeja museokohteissamme vieraileville.

Terveenä museoon

Tervetuloa museoon terveenä! Mikäli tunnet itsesi sairaaksi, jääthän kotiin.

Suomen kansallismuseo seuraa Langinkosken osalta valtioneuvoston, ministeriöiden, THL:n, Etelä-Suomen aluehallintoviraston sekä Kotkan kaupungin antamia alueellisia ja paikallisia ohjeita.

Koronatilanteen muuttuessa saatamme joutua peruuttamaan tilaisuuksia, rajoittamaan kävijämääriä enemmän tai sulkemaan palveluitamme Langinkosken keisarillisella kalastusmajalla.

Seuraathan Langinkosken verkkosivuja ja some-kanavia Facebookissa ja Instagramissa


Päivitetty 18.10.2021