Opastus Jpg

Opastukset

Avoimia yleisöopastuksia järjestetään Hvitträskissä päivittäin museon aukioloaikoina.

Avoimet opastukset

Avoimia yleisöopastuksia järjestetään keskiviikosta sunnuntaihin suomeksi klo 12.30, englanniksi klo 15.00 sekä ruotsiksi sunnuntaisin klo 14.

Opastus sisältyy pääsylipun hintaan.

Emme ota vastaan ennakkovarauksia yleisöopastuksille. Opastukselle mahtuu 20 henkilöä saapumisjärjestyksessä.

Huomioithan ystävällisesti, että aikatauluihin saattaa tulla muutoksia varattujen tilausopastusten vuoksi.

Hvitträsk museoon on mahdollista tutustua myös itsenäisesti opastusten ulkopuolella. Asiantuntevat oppaamme päivystävät näyttelytiloissamme ja vastaavat mielellään kysymyksiin.

Voit myös tilata yksityisen opastuksen.

Tilausopastukset

Tarjoamme tilausopastuksia suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi. Suosittelemme ryhmän maksimikooksi 25 henkilöä. Suurille ryhmille voi varata kaksi opastusta.

Hvitträsk-opastus 45–60 min
Hvitträsk-opastuksella kuulet kiehtovia tarinoita ateljeekodin historiasta, asukkaista ja arkkitehtuurista. Kierros sopii yhdistyksille, yrityksille ja ystäväporukoille yleiskatsaukseksi Hvitträskin upeaan miljööseen.

Hvitträskin asukkaita -opastus 45–60 min
Hvitträsk rakennettiin kodiksi ja työpaikaksi. Opastuksella tutustutaan Hvitträskin asukkaiden Saarisen, Geselliuksen ja Lindgrenin perheen arkeen ja juhlaan.

Hetki Hvitträskin puutarhassa -kierros 30–60 min
Hetki Hvitträskin puutarhassa tarjoaa tilaisuuden nauttia puutarhasta kaikin aistein. Kierroksella tutustutaan puutarhaan osana maisemaa ja tutkitaan puutarhaa eri aistien kautta. Keskustelemme myös puutarhan historiasta sekä ateljeekodin asukkaiden puutarhaharrastuksesta.

Hvitträsk kouluille 30–45 min
Kouluille suunnatulla puolen tunnin opastuksella perehdytään oppaan johdolla Hvitträskin historiaan ja asukkaisiin. Kirkkonummelle yli 100 vuotta sitten rakennettu rakennus on ainutlaatuinen arkkitehtuuriltaan ja se toimi suomalaisten arkkitehtien Herman Geselliuksen, Armas Lindgrenin ja Eliel Saarisen työpaikkana ja perheiden kotina.

Varaukset
Opastuskielet: suomi, ruotsi ja englanti
Opastusvaraukset: puh. 029533 6359 (keskiviikosta sunnuntaihin ajalla 15.4.-30.9.) tai s-postitse: hvittrask@kansallismuseo.fi

Hinnasto
Opastus, 45-60 min, 70 € + pääsymaksu / hlö
Opastus oppilasryhmille, 30-45 min, 40 € (sisältää pääsymaksut)
Opastus avoinnaoloajan ulkopuolella 155 €

Kouluryhmien omatoiminen vierailu museoon on maksuton koko ryhmälle. Opettaja voi tutustua museoon ennakolta näyttämällä lippukassalla OAJ:n jäsenkortin ja mainitsemalla tulevansa valmistelemaan oppituntia. Museossa voi vierailla ryhmän kanssa omatoimisesti kun museo on avoinna. Opettaja on vastuussa ryhmästä museovierailulla. Ilmoita vierailusta etukäteen: p. 029533 6359 (ke-su) tai s-postitse hvittrask@kansallismuseo.fi