KM Inventarium

PÄÄTTYNYT: Inventarium – Catarina Ryöppy

20.8.2021 00:00 — 12.12.2021 00:00

Taiteilija Catarina Ryöpyn vuosikymmenien aikana keräämät erikoiset ja kummalliset esineet herättelevät pohtimaan niiden tarinoita, kuluttamista ja omaa suhdettamme esineisiin. Mihin omistamamme tavarat päätyvät, kun meitä ei enää ole?

Muukalaisuuden ja vierauden kokemus on taiteilija Catarina Ryöpyn tuotannon keskeinen teema. Taiteilija on löytänyt ja kerännyt Inventarium-näyttelyn esineet vuosikymmenien aikana muun muassa kirpputoreilta ympäri maailmaa.

Erikoisten ja kummallisten esineiden runsaus herättelee pohtimaan niiden tarinoita, kulutusta ja omaa suhdettamme esineisiin. Kenelle hylätyt pikkuautot ja pastillirasiat ovat kuuluneet? Mitä valokuvat ja muoviset Jeesus-patsaat ovat omistajilleen merkinneet? Mihin omistamamme tavarat päätyvät, kun meitä ei enää ole?

Eri maista löytyneillä esineillä on suora yhteys ympäröivään kulttuuriin, mutta näyttelyssä niille löytyy myös laajempi merkitys ja side maailman historiallisiin tapahtumiin.

Näyttelyn äänimaiseman on toteuttanut Max Savikangas.

Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Näyttelyvartit näyttelyyn

Näyttelyvartti on oppaan vetämä lyhyt esittely Inventarium -näyttelyyn. Näyttelyvartteja on tarjolla näyttelyyn torstaisin. Katso ajankohdat.