Hymyilevät lapset kurkistavat karttaseinän takaa.

PÄÄTTYNYT: Leikin aika

Kansallismuseon kolmannessa kerroksessa on taatusti tekemisen meininki. Leikin aika on mahdollisuus päästä kokemaan ja tutkimaan historiaa ihan itse.

Leikin aika jakautuu kolmeen elämykselliseen tilaan: mereen, kylään ja linnaan. Lapset pääsevät itse kokeilemaan keskiajan elämää muun muassa rakentamalla linnanmuuria, kalistelemalla puumiekkoja, kapuamalla hevosen selkään ja tutkimalla merta.

Lauantaisin ja sunnuntaisin klo 14–16 lapset voivat pelata virtuaalitodellisuuspeliä ja eläytyä hetken 1500-luvulla vaikuttaneen mahtinaisen, Hämeen linnan päällikön Ingeborg Tottin maailmaan. VR-laseja museossa on yhdet, joten testaaminen tapahtuu vuorotellen.

Kiipeä kolmanteen ja saavut Leikin aikaan

Leikin aika on tarkoitettu noin 3–10-vuotialle. Lapsilla tulee aina olla oma aikuinen mukana.

Leikin aika on Kansallismuseon ylimmässä kerroksessa, ja sinne pääsee myös hissillä. Esteetön sisäänkäynti Kansallismuseoon on Mannerheimintien puolelta, ovesta A2. Pohjakerroksesta on hissi ensimmäiseen kerrokseen, Keskihalliin, jossa lippukassa sijaitsee. Siitä voi jatkaa hissillä tai portaita pitkin ylimpään eli kolmanteen kerrokseen.

Alle 18-vuotiaat pääsevät maksutta Kansallismuseon kaikkiin näyttelyihin ja yleisöopastuksille. Aikuisilta veloitetaan normaali pääsymaksu.

Leikin aika on avoinna aina museon auki ollessa. Lasten kanssa vieraileville se tarjoaa tilaisuuden kiireettömään yhdessäoloon.