Kansallismuseo Lapset museossa Web004

Hävikkikukkia, renessanssitansseja, keppareita ja aarrejahti – katso vinkit talviloman viettoon

Hämeen linnasta, Suomen merimuseosta, Olavinlinnasta ja Kansallismuseosta löydät tapahtumia jokaiselle talvilomapäivälle.

Hämeen linnassa harjoitellaan keskiaikaisia tansseja, tehdään kirjanmerkkejä ja annetaan uusi elämä hävikkikukille

Hämeen linnassa annetaan 25.2. klo 12–14 uusi elämä hävikkikukille ja tehdään kukkakoristeita ja kimppuja. Tapahtuma sisältyy linnan pääsymaksuun, mukaan mahtuu 80 osallistujaa. Katso lisätietoja tapahtuman sivulta.

Keskiajan kirjanmerkki -työpajassa valmistetaan ohjaajan avulla oma kirjanmerkki keskiaikaisilla työmenetelmillä. Paja sisältyy linnan sisäänpääsymaksuun. Työpajoja järjestään useita 22.2.–4.3, katso tarkat ajankohdat tapahtuman sivuilta.

Hämeen linnan renessanssitanssituokioissa 1.3. ja 5.3. pääsee opettelemaan helpon keskiaikaisen tanssin. Ikäsuositus tanssilattialle on 5 ikävuodesta ylöspäin, mukaan mahtuu 40 tanssijaa. Tanssituokiot sisältyvät linnan sisäänpääsymaksuun, tarkat ajankohdat tästä.

Olavinlinnan tarinakierrokset, illuminaatiotyöpaja ja keppihevosturnajaiset

Olavinlinnan Tarinakierroksilla kerrotaan tarinoita linnan arkielämästä. Kierrokset sisältyvät sisäänpääsyn hintaan ja ne pidetään tiistaisin 21.2., 28.2. ja 7.3. sekä torstaisin 23.2. ja 2.3. klo 11 ja klo 13.

Olavinlinnassa vietetään Talvi-Mattia 25.2. klo 11–15. Päivän aikana perehdytään illuminaatioon eli värien merkitykseen keskiajan kirjoissa ja testataan taitoja keppihevosturnajaisradalla. Paikalle voi karauttaa myös omalla keppihevosella. Turnajaiset viehättävät taatusti yli 5-vuotiaita. Katso lisätietoja tapahtumasta.

Suomen merimuseossa jahdataan Ruotsinsalmen aarretta

Ruotsinsalmen aarre on riemukas lastenesitys, jossa upseerismies Kalle on löytänyt salaperäisen aarrekartan ja pyytää lapsia mukaan seikkailuun. Esitys soveltuu 3–8-vuotiaille, ja kestää noin 25–30 minuuttia. Alle 18-vuotiaat pääsevät Suomen merimuseoon ja sen tapahtumiin aina ilmaiseksi. Esitykset 21.2., 23.2., 28.2., ja 2.3. klo 12. Lue lisää Ruotsinsalmen aarre -esityksestä.

Kansallismuseon Leikin ajassa eläydytään keskiajan elämään ja uppoudutaan virtuaalipelin maailmaan

Kansallismuseon kolmannessa sijaitseva Leikin aika antaa noin 3–10-vuotiaille lapsille mahdollisuuden oppia historiaa leikin kautta. Keskiajan elämää voi kokeilla vaikkapa rakentamalla linnanmuuria, kalistelemalla miekkoja, kapuamalla hevosen selkään ja tutkimalla merta. Talvilomalla 18.–26.2. klo 14–16 Leikin ajassa on mahdollista pelata virtuaalipeliä ja astua hetkeksi 1500-luvulla vaikuttaneen mahtinaisen, Hämeen linnan päällikön Ingeborg Tottin saappaisiin.

Talvilomaa 18.–26.2. viettävät voivat lähteä Kansallismuseon Keskihallista klo 13 starttaaville lasten opastuksille. Kansallismuseon aikamatkaajat -opastuksella peruutetaan nykypäivästä kohti historiaa ja testataan oppaan johdolla, millaisia taitoja tarvittiin ennen vanhaan. Opastus sopii noin 3–8-vuotiaille, jotka saavat osallistua kierrokselle yhdessä oman aikuisen seurassa. Aikamatkalle mahtuu mukaan 25 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Lue lisää Kansallismuseon talvilomasta.

Muista myös Kansallismuseon viikoittaiset yleisöopastukset ja -tapahtumat


La 18.2. ja 25.2. klo 15 Kansallismuseo-kierros
Su 19.2. ja 26.2. klo 15 Näyttelyesittely Auditoriossa Akseli Gallen-Kallela
Su 19.2. klo 14 Akseli Gallen-Kallela: yleisöopastus englanniksi / Public guided tours in English
Ke 22.2. klo 17 Yleisöopastus: Esihistoria
Ke 22.2. klo 18–20 Freskodisko

Opastukset sisältyvät Kansallismuseossa aina pääsymaksun hintaan, alle 18-vuotiaille ja museokorttilaisille sisäänpääsy on ilmainen.