Angloskandinaavinen jäljitelmä englantilaisesta penningistä
Paimion Sievolasta vuonna 1841 löydetty englantilaisen Long Cross -tyyppisen penningin jäljitelmä. Neliönmuotoisen aihion etusivulla on jäljitelty kuninkaan vasemmalle katsovaa profiilia ja takasivulla pitkää kehätekstiin yltävää kaksoisristiä.
Agloskandinaaviset rahat jäljittelevät tyyliltään englantilaisia penninkejä, ja niitä on lyöty esimerkiksi Sigtunassa ja Lundissa. Tässä esitelty Long Cross -tyyppinen raha on mahdollisesti lyöty Sigtunassa, sillä pajan erityispiirteisiin on kuulunut rahojen lyöminen neliönmuotoisiin aihioihin. Angloskandinaavisilla penningeillä ei välttämättä ollut rahallista arvoa oman lyöntialueensa tai sen lähialueiden ulkopuolella, vaan arvo perustui hopean painoon. Long Cross -tyyppinen penninki on ollut yleisimmin kopioitu englantilainen malli, ja sen kopioiminen on jatkunut pitkään alkuperäisen esikuvansa lyönnin päätyttyä.
Paimion Sievolan kätkö on sisältänyt ainakin 200 rahaa, jotka on kätketty noin vuoden 1030 jälkeen. Nykyään tunnetaan kuitenkin vain 27 rahaa, jotka voidaan yhdistää tähän löytöön. Kätkön löytäjä myi rahat kultasepälle, jonka kautta osa rahoista päätyi keräilijöille ja myöhemmin osana Helsingin yliopiston raha- ja mitalikokoelmaa Kansallismuseon Rahakammion kokoelmiin.