Englantilainen penninki Barnstaplesta
Barnstaplessa (991–997) lyöty englantilainen penninki, jonka lyöttäjänä on toiminut kuningas Ethelred II Neuvoton ja rahamestarina on ollut Aelfsige. Tätä penninkiä kutsutaan Crux -tyypiksi, sillä sen takasivulla on kaksoisristi, jonka keskellä on piste ja kulmissa kirjaimet C R V X. Takasivun kehätekstissä on kerrottu kenen rahapajassa ja missä raha on lyöty (ÆLFSIGE MO BARDA). Rahan etusivulla on kuvattu kuninkaan vasemmalle katsova profiili, jonka edessä on valtikka. Kehätekstissä lukee Ethelred Englannin kuningas (ÆÐELRED REX ΛNGLOX).
Englantilaisten rahojen lyöntimallit vaihtuivat säännöllisesti noin kuuden vuoden välein, ja siksi niiden ajoittaminen on esimerkiksi saksalaisiin rahoihin verrattuna helpompaa. Ethelred II:n lyöttämät rahat muodostavat keskeisen osan Suomen alueelta löydetyistä viikinkiaikaisista englantilaisista penningeistä. Rahamallien vaihdoksella on ollut merkitystä vain valmistusmaassaan, muualla käytettiin yleisesti myös vanhentuneita rahatyyppejä.
Penninki kuuluu Sysmän Väärämaasta vuonna 1870 löytyneeseen kätköön, joka sisälsi itämaisten, saksalaisten ja englantilaisten rahojen lisäksi koruja. Kätkössä on ollut ainakin 98 rahaa, jotka on kätketty vuoden 1006 jälkeen.