Esteettömyys

Hämeen linnan vanhimmat osat ovat keskiajalta 1200-luvun loppupuolelta. Linna rakennettiin puolustustarkoituksessa mahdollisimman saavuttamattomaksi. Linnan piha on kivetty epätasaisilla luonnonkivillä, portaat ovat jyrkkiä, osa oviaukoista on ahtaita ja matalia, sisätilat ovat sokkeloisia ja niissä on monia tasoeroja sekä kynnyksiä. Linnan suuren kulttuurihistoriallisen arvon vuoksi keskiaikaisiin rakenteisiin kajoaminen on lähes mahdotonta. Etsimme kuitenkin aktiivisesti ratkaisuja linnan esteettömyyden parantamiseksi.

Pyörätuoli
Hämeen linnassa on vaikeaa kulkea pyörätuolin kanssa. Hämeen linnan piha-alue on päällystetty mukulakivillä. Ensimmäisessä kerroksessa on yksittäisiä askelmia sekä kynnyksiä. Vaihtuvien näyttelyiden tiloihin sekä päälinnan toiseen ja kolmanteen kerrokseen on käynti ainoastaan portaita pitkin. Lipunmyyntiin ja museokauppaan pääsee luiskaa pitkin linnan sisäpihalta, jonne pyörätuolilla liikkuvan voi kuljettaa autolla.

Opaskoira
Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita. Muutoin lemmikkieläimiä ei saa tuoda linnaan.

Vaatenaulakko ja säilytyslokerikot
Maksuton itsepalvelunaulakko sijaitsee linnan kehämuurirakennuksessa. Hämeen linnan lipunmyynnissä on säilytyslokerikot tavaroille.

Hissi
Kehämuurirakennuksen kruununleipomossa sijaitsevalla hissillä pääsee leipomon toiseen kerrokseen, jossa sijaitsee Museoravintola Hämeen linnan tilausravintolatiloja. Kiinteistössä ei ole muita hissejä.

Opastukset
Opastukset ja työpajat ovat sovellettavissa myös erityisryhmille. Lisätietoja opasvarausnumerosta puh. 0295 33 6931.
Linnassa järjestetään teemaopastuksia ja yleisötapahtumia, joista ilmoitetaan museon verkkosivuilla.

Kahvila
Linnassa toimii kesäkahvila 1.6.-31.8. Kruununleipomossa. Tila sijaitsee katutasossa, mutta matkalla on mukulakiveä ja muutamia pieniä kynnyksiä.

Museokauppa ja lipunmyynti
Museokauppa ja lipunmyyntiin on luiska linnan sisäpihalta. Pyörätuolilla tai huonosti liikkuvan kävijän voi kyyditä autolla sisäänkäynnille saakka. Kauppaan on ilmainen sisäänpääsy.

Lastenrattaat
Linnassa kulkeminen lastenrattaiden tai -vaunujen kanssa on vaikeaa. Lastenrattaille ja -vaunuille on säilytyspaikka lipunmyynnin ja museokaupan läheisyydessä.

Yleisö-WC
Yleisö-wc:t sijaitsevat lipunmyynnin yhteydessä, kruununleipomon ensimmäisessä kerroksessa sekä kehämuurirakennuksen itsepalvelunaulakon läheisyydessä.

Esteetön WC
Esteetön wc sijaitsee kehämuurirakennuksessa itsepalvelunaulakon läheisyydessä.

Lastenhoitohuone
Lastenhoitotaso sijaitsee liikkumisesteisten wc:ssä kehämuurirakennuksessa itsepalvelunaulakon läheisyydessä. Museon kahvilassa on lasten syöttötuoleja.