Vierailuohje

Turvallinen museovierailu Hämeen linnassa


Osta ennakkolippu verkosta


Turvalliset tilat ja turvavälit


Hämeen linnan tavoitteena on tarjota sekä normaalioloissa että poikkeavissa tilanteissa fyysisesti ja henkisesti turvallinen tila niin museokävijöille kuin henkilökunnalle. Hämeen linnan tiloja siivotaan tehostetusti. Pidämme museotiloissa huolta siitä, että kävijöillä on mahdollisuus pitää riittävät turvavälit toisiinsa ja henkilökuntaamme. Tarjoamme mahdollisuuden käsien desinfiointiin erityisesti sisääntulon ja lipunmyynnin yhteydessä, mutta myös yleisökahvilassa, wc-tiloissa ja Hämeen linnan eri kerroksissa. Suosittelemme korttimaksua. Otamme vastaan myös käteistä, niin museokaupoissa ja ravintoloissa kuin lipunmyynnissäkin.


Opastukset


Päivittäiset yleisöopastukset kiertävät sekä linnan sisä- että ulkotiloissa. Yleisöopastuksille on henkilömäärärajoitus 10 henkilöä.


Tapahtumat


Yleisötapahtumia järjestetään talvikaudella. Tarkistathan tarkemmat tiedot aina museokohteen verkkosivulta.
Yleisötapahtumat ja yleiset kokoukset on peruttu 31.1.2022 saakka.


Museokauppa ja museoravintola


Museokauppa on avoinna kohteen ollessa auki. Sen siivousta on tehostettu ja turvaetäisyydet otetaan huomioon.

Hämeen linnassa toimii tilausravintola, jossa noudatetaan viranomaisten ravintoloille antamaa ohjeistusta.


Kokoukset, juhlat ja muut tilaisuudet


Hämeen linnan sekä Museoravintola Hämeen linnan tiloissa on mahdollista järjestää kokouksia, juhlia ja muita yksityistilaisuuksia. Museoravintola Hämeen linnan ja kesäkahvilan tiloissa sekä kaikissa wc-tiloissa on käsien desinfiointiainetta saatavilla.


Kasvomaskit


Suosittelemme kasvomaskin käyttöä museon tiloissa ottaen huomioon paikallisen ikäsuosituksen. Tuothan tarvittaessa oman kasvomaskin mukanasi, sillä emme jaa kasvomaskeja maskeja museokohteissamme vieraileville. Kasvomaskeja on myös myynnissä Hämeen linnan museokaupassa.


Koronapassi

Edellytämme koronapassia yli 16-vuotiailta.


Terveenä museoon


Tervetuloa museoon terveenä! Mikäli tunnet itsesi sairaaksi, jääthän kotiin. Suomen kansallismuseo seuraa Hämeen linnan osalta Valtioneuvoston, ministeriöiden, THL:n, Etelä-Suomen aluehallintoviraston sekä Hämeenlinnan kaupungin antamia alueellisia ja paikallisia ohjeita.


Seuraathan Hämeen linnan verkkosivuja ja some-kanavia Facebookissa ja Instagramissa


Päivitetty 11.1.2022