Vierailuohje

Turvallinen museovierailu Hämeen linnassa


Osta ennakkolippu verkosta

Turvalliset tilat ja turvavälit

Hämeen linnan tavoitteena on tarjota sekä normaalioloissa että poikkeavissa tilanteissa fyysisesti ja henkisesti turvallinen tila niin museokävijöille kuin henkilökunnalle. Hämeen linnan tiloja siivotaan tehostetusti ja niitä käytetään valikoivasti ja porrastetusti. Pidämme museotiloissa huolta siitä, että kävijöillä on mahdollisuus pitää riittävät turvavälit toisiinsa ja henkilökuntaamme. Seuraamme sekä museorakennukseen saapuvien vierailijoiden määrää että yksittäisten tilojen käyttäjämäärää. Henkilökuntamme valvoo turvavälien ja kävijämäärärajoitusten toteutumista.

Tarjoamme mahdollisuuden käsien desinfioitiin erityisesti sisääntulon ja lipunmyynnin yhteydessä, mutta myös yleisökahvilassa, wc-tiloissa ja Hämeen linnan eri kerroksissa.

Hämeen linnan pienimmät huoneet ja ahtaat porraskäytävät on suljettu yleisöltä. Hämeen linnassa on kiertosuunnat joka kerroksessa, jotta eri tiloihin ei keskittyisi eri seurueisiin kuuluvia kävijöitä yhtäaikaisesti.

Suosittelemme korttimaksua. Otamme vastaan myös käteistä, niin museokaupoissa ja ravintoloissa kuin lipunmyynnissäkin.

Opastukset

Kesällä 2021 Hämeen linnassa järjestetään päivittäisiä yleisöopastuksia voimassa olevien koronarajoitusten mukaisesti. Olemme suunnitelleet ryhmäkierroksille turvalliset kulkureitit, ja oppaat käyttävät tarvittaessa äänentoistolaitteita tarpeellisen välimatkan takaamiseksi.

Tapahtumat

Kaikki Hämeen linnan yleisötapahtumat heinäkuun 2021 loppuun saakka on peruttu. Tarkistathan tarkemmat tiedot aina museokohteen verkkosivulta.

Museokauppa ja museoravintola

Museokauppa on avoinna kohteen ollessa auki. Sen siivousta on tehostettu ja turvaetäisyydet otetaan huomioon. Hämeen linnan kesäkahvila on avoinna 1.6. alkaen. Museoravintolassa noudatetaan viranomaisten ravintoloille antamaa ohjeistusta.

Kokoukset, juhlat ja muut tilaisuudet

Hämeen linnan sekä Museoravintola Hämeen linnan tiloissa on mahdollista järjestää kokouksia, juhlia ja muita yksityistilaisuuksia voimassa olevien rajoitusten ja suositusten puitteissa. Tilaisuuden järjestäjän täytyy huolehtia vieraidensa turvallisuudesta niin, että riittävät turvavälit ja hygienia toteutuvat. Museoravintola Hämeen linnan ja kesäkahvilan tiloissa sekä kaikissa wc -tiloissa on käsien desinfiointiainetta saatavilla.

Kasvomaskit

Suosittelemme kasvomaskin käyttöä museon tiloissa ottaen huomioon paikallisen ikäsuosituksen. Tuothan tarvittaessa oman kasvomaskin mukanasi, sillä emme jaa kasvomaskeja maskeja museokohteissamme vieraileville. Kasvomaskeja on myös myynnissä Hämeen linnan museokaupassa.

Terveenä museoon

Tervetuloa museoon terveenä! Mikäli tunnet itsesi sairaaksi, jääthän kotiin.

Suomen kansallismuseo seuraa Hämeen linnan osalta Valtioneuvoston, ministeriöiden, THL:n, Etelä-Suomen aluehallintoviraston sekä Hämeenlinnan kaupungin antamia alueellisia ja paikallisia ohjeita.

Koronatilanteen muuttuessa saatamme joutua peruuttamaan tilaisuuksia, rajoittamaan kävijämääriä enemmän tai sulkemaan palveluitamme Hämeen linnassa.

Seuraathan Hämeen linnan verkkosivuja ja some-kanavia Facebookissa ja Instagramissa

Päivitetty 6.5.2021