Opastukset

Tervetuloa kierrokselle Hämeen linnaan! Opastettuja kierroksia järjestetään päivittäin.

Yleisöopastukset linnassa


Kesäaikana 1.7.-31.8. yleisöopastuksia järjestetään Hämeen linnassa seuraavasti:

- suomeksi päivittäin klo 10, 11, 13, 14, 15 ja 16.
- englanniksi päivittäin klo 10, 11, 14, 15 ja 16.

Kesäaikana 1.6.-30.6. yleisöopastuksia järjestetään Hämeen linnassa päivittäin seuraavasti:

- suomeksi klo 10, 11, 13, 14, 15 ja 16.
- englanniksi klo 11 ja 14.

Talviaikana 1.9.-31.5. yleisöopastukset arkisin suomeksi klo 10, 11, 13, 14 ja 15. Viikonloppuisin suomeksi klo 11, 12, 14 ja 15.

Yleisöopastukset linnassa kestävät noin 45 min (talviaikana klo 15 ja kesäaikana klo 16 opastuksen kesto noin 30 min) ja alkavat Hämeen linnan museokaupasta. Ei ennakkovarausta. Ei tarkoitettu ryhmille. Yleisöopastukset sisältyvät pääsylipun hintaan 14 / 9 / 7 €.

Opastetut kierrokset muilla kielillä (englanti, ruotsi, saksa, ranska, venäjä) varauksesta, hinta 75 €/opas+pääsyliput 14 / 9 / 7 €. Opastuksia sopimuksesta myös aukioloajan ulkopuolella.

Suomen kansallismuseo/Hämeen linna pidättää oikeuden muutoksiin.

Tilattavat opastukset ryhmille

Ryhmät voivat varata oman opastetun linnakierroksen. Opastettu kierros kestää noin 45 min. Opastetun linnakierroksen hinta on 75 €/opas + pääsyliput 14 € / 9 € / 7 €.
Koululaisryhmille tasatunnein järjestettävän suomenkielisen opastetun linnakierroksen hinta on 4 €/hlö.
Ryhmäkoko korkeintaan 50 henkilöä, oppilaitoksilla ja kouluilla korkeintaan 30 oppilasta ja päiväkodeilla 20 lasta. Yli 50 hengen ryhmille tulee varata kaksi opastusta.


Hämeen linnan kolot ja kolkat

Oletko miettinyt mitä löytyy linnojen suljetuista käytävistä? Miltä näyttää hypokaustiuunin alapuolella tai porttitornin pohjalla? ”Linnan kolot ja kolkat” on kierros, joka johdattaa vieraat linnan suljettuihin osiin. Kierros aloitetaan linnan pihalta, mistä kuljetaan suljettuja reittejä pitkin aina pohjoisen tornin huipulle asti. Kierroksen aikana käytetään linnan ulko-ovea, joka aukeaa yleisölle ainoastaan näillä kierroksilla. Nämä paikat ovat tuttuja ainoastaan linnan henkilökunnalle. Kolot ja kolkat -kierros ei sovellu ihmisille, joilla on ahtaanpaikankammo. Lisäksi kierros vaatii hyvää liikuntakykyä ja mukavia kävelykenkiä.

Linnan kolot ja kolkat -kierroksia järjestetään tilauksesta maanantaista lauantaihin. Kierrokselle mahtuu korkeintaan 20 henkilöä, hinta 300 €.

Yhteydenotot ja varaukset: puh. 0295 33 6932 tai hameenlinna@kansallismuseo.fi


Kirjurin työpaja

Kirjurin työpaja on elämyksellinen kokonaisuus, joka sopii sekä lapsille että aikuisille. Työpaja aloitetaan tutustumisella keskiaikaisten kirjurien maailmaan.

Pajassa perehdytään kirjurin työtehtäviin ja työkaluihin sekä opitaan, miten keskiaikainen kirja sidottiin.

Tutustumisen jälkeen siirrytään tuumasta toimeen ja tehdään keskiaikainen sulkakynä. Lisäksi valmistetaan kirjakäärö, johon kukin voi kirjoittaa itse valmistamallaan sulkakynällään ja musteella mieleisensä tekstin.

Työpaja kestää 45 min ja se muokataan aina ryhmän osallistujille soveltuvaksi paketiksi. Työpajaan mahtuu kerralla 20 henkilöä, hinta 400 €.

Yhteydenotot ja varaukset: puh. 0295 33 6932 tai hameenlinna@kansallismuseo.fi


Keskiaikainen kirjanmerkkityöpaja

Kirjamerkkityöpajassa tutustutaan omin käsin nahan koristelemiseen keskiaikaisin keinoin ja valmistetaan nahkainen kirjamerkki. Paja soveltuu sekä lapsille että aikuisille. Pajan kesto noin 45 minuuttia.

Keskiajalla nahkaesineitä, kuten laukkuja ja puukkojen tuppia, koristeltiin mitä erikoisimmilla kuvioilla erilaisia piirtopuikkoja ja leimasimia käyttäen. Tällä tavalla nahkaesineisiin saatiin kauniita kohokuvioita. Kirjamerkkityöpajassa osallistujille esitellään erilaisia menetelmiä nahankoristeluun kohokuvioimalla ja kaikille annetaan kirjanmerkin kokoinen pala nahkaa koristeltavaksi.

Työpaja kestää 45 min ja se muokataan aina ryhmän osallistujille soveltuvaksi paketiksi. Työpajaan mahtuu kerralla 20 henkilöä, hinta 400 €.

Yhteydenotot ja varaukset: puh. 0295 33 6932 tai hameenlinna@kansallismuseo.fi


Päiväkotiryhmille: Satukierrokset

Hämeen linnassa järjestetään ajalla 1.9.-31.5. tilauksesta päiväkotiryhmille satukierroksia. Satukierroksella tutustutaan Hämeen linnaan ja keskiaikaiseen elämään. Kierroksen päätteeksi luetaan satu linnan II kerroksessa.

Satukierros kestää noin 40 minuuttia. Pääsyliput satukierroksille ovat myös alle 7-vuotiailta 3 €/hlö.

Yhteydenotot ja varaukset: puh. 0295 33 6932 tai hameenlinna@kansallismuseo.fi