Kuva Jaakko Pesonen.

Minareetin kutsu

9.3.2004 – 27.3.2005
Minareetin kutsu tarjoaa tietoa islamin perusteista ja islamilaisen kulttuurin monipuolisuudesta meillä ja muualla.

Näyttely ei sitoudu mihinkään islamin suuntaukseen, vaan se avaa näkökulmia laajaan ja monitahoiseen aiheeseen. Näyttely tuo laajasti esiin kaikkien muslimien jakamia asioita, uskonnon periaatteita sekä tavallisten muslimien elämää eri puolilla maailmaa.

Näyttelyssä on esillä taidokkaita, rikkaasta käsityöperinteestä kertovia esineitä, mutta myös nykyisin kaikkialle maailmassa esimerkiksi Internetin välityksellä leviäviä teollisia massatuotteita. Vuoropuheluun esineistön kanssa asettuu Taideteollisen korkeakoulun valokuvataiteen opiskelijoiden syksyllä 2003 kuvaama materiaali suomalaisten ja Suomessa asuvien muslimien elämästä.

Näyttelyn vastaavana tutkijana on toiminut FM Susanne Dahlgren. Visuaalisesta suunnittelusta on vastannut arkkitehti Jaakko Pesonen.

ARABIMAAILMA JA KEHITYS 2004

Minareetin kutsu on osa Ulkoasiainministeriön Tuhat ja yksi askelta - arabimaailma ja kehitys 2004 -tiedotuskampanjaa. Kampanjan tavoitteena on mm. lisätä suomalaisten ymmärrystä arabimaista ja niiden kehitykseen liittyvistä kysymyksistä. Vuoden aikana on tarjolla mm. seminaareja ja kulttuuritapahtumia eri puolilla Suomea.