IMG 80442

Turvallinen tila

Suomen kansallismuseo - turvallisempi tila

Jokaisella on oikeus omaan ja yhteiseen kulttuuriperintöön. Yhdenvertaisuus ja tasa-arvo ovat arvokkainta kansallisomaisuuttamme. Suomen kansallismuseon tehtävä on lisätä ymmärrystä kulttuureista ja moninaisuudesta sekä edistää kulttuurista kestävyyttä – kaikille.

Meille on tärkeää huolehtia vierailusi turvallisuudesta. Koulutamme henkilökuntaamme jatkuvasti yhdenvertaiseen ja tasa-arvoiseen kohtaamiseen. Kerrothan meille, jos kohtaat ongelmatilanteita museokäynnilläsi.

Ihmisten yhtäläinen mahdollisuus kokea museokäynti tai tapahtuma toteutuu silloin, kun jokainen voi tulla kohdatuksi yhdenvertaisesti. Kerromme museoissamme monenlaisia tarinoita historiasta ja tästä ajasta, emmekä epäröi kertoa myöskään vaikeista aiheista. Teemme parhaamme, jotta koet sinunkin tarinasi olevan tärkeä. Jokainen ihminen ja tarina ansaitsee tulla nähdyksi.

Sitoudumme noudattamaan turvallisemman tilan periaatteita toiminnassamme ja tapahtumissamme, kaikissa Suomen kansallismuseon museoissa ja linnoissa. Olemme luoneet ja käsitelleet periaatteet yhdessä työntekijöidemme kanssa.