Opastukset

Opastusvaraukset

Kaikki opastukset varataan etukäteen Merikeskus Vellamon asiakaspalvelusta: puh. 040 350 0497 tai info@merikeskusvellamo.fi

Lisätietoa Merikeskus Vellamon sivuilta.


Opastukset päänäyttelyssä ja Merikeskus Vellamossa


Ajantasaiset tiedot löytyvät Merikeskus Vellamon sivuilta. Tarjolla on opastuksia mm. päänäyttelyihin Pohjantähti, Etelän risti ja Kohtalona Ruotsinsalmi. Lisäksi on mahdollista varata yleiskierros Merikeskus Vellamon tarjontaan tai sokkotreffit historian kanssa johonkin näyttelyidemme kohokohtaan keskittyen. Museon taustatiloihin on myös mahdollista varata erikoisopastus asiantuntijan johdolla.

Pako Pompejista -näyttely 31.3.-1.10.2023

Pako Pompejista on kiehtova kertomus tulivuoren juurella sijainneesta kaupungista, joka kukoisti ja kuoli. Näyttely tuo Pompejin arjen ja elämän Kotkaan ja nostaa esiin vähälle huomiolle jääneen näkökulman: Rooman laivaston merkityksen pakenevien asukkaiden pelastusyrityksessä. Näyttely on avoinna 31.3.-1.10.2023.

70 € + pääsymaksut 14/9/0 € tai Museokortti
suositusryhmäkoko maks. 20 hlöä
45-60 min
suomi ja englanti saatavuuden mukaan


Opastus jäänmurtaja Tarmolla

Merikeskus Vellamon museoaluslaiturissa sijaitseva, vuonna 1907 valmistunut Tarmo on ollut mukana monessa Suomen historian käännekohdassa. Kierroksella pääsee tutustumaan laivaan komentosillasta konehuoneeseen.

Ryhmäopastuksen museojäänmurtaja Tarmolle voi tilata kesäisin.
Suositeltava ryhmäkoko on 10 henkeä. Kierros jäänmurtajalla on muokattavissa kaikenikäisille. Opastuksen hinta on 70 €/1h.


Erityisryhmät

Opastuksia vauvasta vaariin
Suomen merimuseossa on opastuksia erilaisille kohderyhmille lapsista vanhuksiin asiantuntijaopastuksia unohtamatta. Tietoa kouluille ja päiväkodeille suunnatuista opastuksista löydät opetussivuiltamme. Mm. ikäihmisille suunnatusta lainattavasta aineistosta ja museokaveritoiminnasta voi kysyä osoitteesta info@merikeskusvellamo.fi.