Untitled Dsc6106 Neito 27 Of 28

Opastukset

Opastuksella kuulet presidenttien kodin vaiherikkaasta historiasta ja erityisesti Urho ja Sylvi Kekkosen ajasta Tamminiemessä.


Järjestämme avoimia yleisöopastuksia viikonloppuisin ja huhtikuun alusta lähtien keskiviikosta sunnuntaihin. Voit myös varata oman opastuksen. Yhden opastettavan ryhmän enimmäiskoko on 25 henkilöä.

Avoimet yleisöopastukset

Kesäkaudella huhti-syyskuussa museolipun hintaan sisältyviä avoimia yleisöopastuksia keskiviikosta sunnuntaihin. Kesä-elokuussa myös englanninkielinen kierros lauantaisin klo 13 ja ruotsinkielinen kierros sunnuntaisin klo 15.

Järjestämme loka-maaliskuussa opastuksia lauantaisin ja sunnuntaisin.

1.6.2024-31.8.2024
suomenkielinen opastus ke-su klo 11, 12, 14 ja 16.

Emme ota vastaan ennakkovarauksia yleisöopastuksille. Avoimelle yleisöopastukselle mahtuu 20 henkilöä. Olethan ajoissa paikalla.

Ryhmien tulisi tilata yksityisopastus, sillä emme ota ryhmiä yleisöopastuksille. Yksityisopastuksen maksimikoko on 25 hlö.

Tamminiemeen on mahdollista tutustua myös itsenäisesti opastusten ulkopuolella. Asiantuntevat oppaamme päivystävät näyttelytiloissamme ja vastaavat mielellään kysymyksiin.

Tilattavat yksityisopastukset

Valitse mieleinen opastus alla olevasta valikoimasta. Opastuksen voi tilata suomeksi, ruotsiksi, englanniksi tai saksaksi. Vain yksi opastuskieli/opastus. Ryhmäkoko on 25 henkilöä. Yli 25 henkilön ryhmille tulee varata useampi opastus.

Varaukset: tamminiemi@kansallismuseo.fi

Tamminiemi-esittely, 15 min
Oletko tulossa omatoimiselle vierailulle tai kokoukseen Tamminiemeen? Tilaa lyhyt esittely talosta vierailusi alkuun.

Tamminiemi-opastus, 45-60 min

Tamminiemi-opastus on peruskierros Tamminiemen museoon. Opastuksella tutustutaan Tamminiemen historiaan huvilana, kolmen presidentin kotina ja presidentti Kekkosen aikaan Tamminiemessä. Kesäkaudella opastuksella vieraillaan myös ikonisessa Kekkosen saunassa.

Sylvin Tamminiemi -opastus, 45-60 min
Tamminiemi tunnetaan presidentti Urho Kekkosen virka-asuntona, mutta miten presidentin puolison ja kirjailijan, Sylvi Kekkosen kädenjälki ja persoona näkyvät talossa? Opastuksella tutustutaan Tamminiemeen naisen ja presidentin puolison näkökulmasta, Sylvin kotina.

Design-kierros, 45-60 min

Tamminiemi on täynnä suomalaista huippumuotoilua. Kierroksella tutustutaan Tamminiemen historiaan sekä Urho ja Sylvi Kekkosen omistamiin design-esineisiin.

Tilattavien opastusten hinnat
Opastus, 45-60 min, 70 € + pääsyliput
Esittely, 15-20 min, 35 € + pääsyliput
Koululaisopastus, 30-45 min, 40 €. Hinta sisältää pääsyliput.
Opastus aukioloajan ulkopuolella alkaen 155 € + pääsyliput

Kouluryhmien omatoiminen vierailu museoon on maksuton koko ryhmälle. Museossa voi vierailla ryhmän kanssa omatoimisesti kun museo on avoinna. Opettaja on vastuussa ryhmästä museovierailulla. Ilmoita vierailusta etukäteen: tamminiemi@kansallismuseo.fi