Vierailuohje

Ohjeet turvalliseen museovierailuun Tamminiemessä

Suomen kansallismuseon museot ja linnat ovat avoinna vuonna 2021 koronaepidemian aikana viranomaisten ohjeistuksen mukaisesti. Noudatamme avoinnapidossa ja suosituksissa viranomaisten linjauksia. Seuraamme kaikissa museoissa ja linnoissa, toteutuuko palvelu turvallisella tavalla, ja tarvittaessa muutamme palvelun tapaa. Museoiden tiloissa noudatetaan turvavälejä, ja käsihygieniasta sekä siivouksesta huolehditaan erityisen tarkasti.

Turvalliset tilat ja turvavälit

Tamminiemen tavoitteena on tarjota sekä normaalioloissa että poikkeavissa tilanteissa fyysisesti ja henkisesti turvallinen tila niin museokävijöille kuin henkilökunnalle. Tamminiemen tiloja siivotaan tehostetusti ja niitä käytetään valikoivasti ja porrastetusti. Pidämme museotiloissa huolta siitä, että kävijöillä on mahdollisuus pitää riittävät turvavälit toisiinsa ja henkilökuntaamme. Seuraamme sekä museorakennukseen saapuvien vierailijoiden määrää että yksittäisten tilojen käyttäjämäärää.

Tamminiemen kävijöiden henkilömäärä on rajoitettu. Museossa voi olla yhtä aikaa 20 asiakasta, joista 10 alakerrassa ja 10 yläkerrassa. Museon henkilökunta huolehtii, että kävijämäärärajoituksia noudatetaan, ja muistutamme kävijöitä turvavälien pitämisestä mm. kyltein.

Tamminiemen sisääntulossa sekä toisessa kerroksessa on mahdollisuus käsien desinfiointiin. Olemme poistaneet käytöstä lainattavat tekstivihot ja korvanneet ne QR-koodeilla, joita asiakas voi skannata omalla mobiililaitteellaan.

Tamminiemessä voidaan rajoittaa pääsyä tiloihin, kuten pieniin tiloihin ja ahtaisiin kulkuväyliin, joissa turvallinen asiointi ei onnistu tai on vaikeaa. Museossa voidaan turvallisuussyistä rajata sisääntulon vain yhteen sisäänkäyntiin. Kohteen tiloissa ja näyttelyissä saattaa olla tietty, opastein merkitty kiertosuunta.

Suosittelemme korttimaksua. Otamme vastaan myös käteistä, niin museokaupoissa ja ravintoloissa kuin lipunmyynnissäkin.

Opastukset

Toistaiseksi emme järjestä avoimia yleisöopastuksia, mutta asiantuntevat oppaamme päivystävät näyttelytiloissamme ja vastaavat mielellään kysymyksiin. Järjestämme opastuksia tilauksesta, ja vältämme niissä ahtaita tiloja sekä hyödynnämme mahdollisimman paljon museon ulkotiloja. Ryhmäkoot on sopeutettu museotiloihin.

Tapahtumat

Tamminiemeen ei ole suunniteltu suuria tapahtumia kesälle 2021. Mahdollisissa tapahtumissa on toistaiseksi rajoitettu osallistujamäärä osallistujille turvallisen tapahtumakokemuksen mahdollistamiseksi. Osa tapahtumista saattaa edellyttää ennakkoilmoittautumista. Koronatilanteen muuttuessa saatamme joutua peruuttamaan tapahtumia lyhyelläkin varoitusajalla. Tarkistathan tarkemmat tiedon aina museokohteen verkkosivulta.

Museokauppa ja kahvila

Tamminiemen museokauppa on avoinna museon ollessa auki. Samoin Tamminiemen pihapiirissä oleva kahvila palvelee asiakkaita. Tarkistathan tarkemmat aukioloajat museokohteen tiedoista. Kahvilassa noudatetaan valtioneuvoston ravintoloille antamaa ohjeistusta.

Kokoukset, juhlat, muut tilaisuudet

Tamminiemessä on mahdollista järjestää kokouksia, juhlia ja muita tilaisuuksia sisätiloissa ja alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa. Tilaisuuksien varauksissa noudatamme mahdollista voimassa olevaa suositusta kokoontumisrajoituksista. Tilaisuuden järjestäjän täytyy huolehtia vieraidensa turvallisuudesta niin, että riittävät turvavälit ja hygienia toteutuvat. Kokous- ja juhlatiloissamme sekä tilojen välittömässä läheisyydessä ja kaikissa wc -tiloissa on käsien desinfiointiainetta saatavilla.

Kasvomaskit

Edellytämme kasvomaskin käyttöä museon tiloissa kaikilta yli 12-vuotiailta paikallisen ikäsuosituksen mukaisesti. Tuothan tarvittaessa oman kasvomaskin mukanasi, sillä emme jaa kasvomaskeja maskeja museokohteissamme vieraileville. Kohteissamme voi ostaa yksittäispakattuja kirurgisia suu-nenäsuojaimia.

Terveenä museoon

Tervetuloa museoon terveenä! Mikäli tunnet itsesi sairaaksi, jääthän kotiin.

Suomen kansallismuseo seuraa Tamminiemen osalta valtioneuvoston, ministeriöiden, THL:n, Etelä-Suomen aluehallintoviraston sekä kuntien alueellisia ja paikallisia ohjeita

Koronatilanteen muuttuessa saatamme joutua peruuttamaan tilaisuuksia, rajoittamaan kävijämääriä enemmän tai sulkemaan palveluitamme Tamminiemessä. Seuraathan kohteen verkkosivuja, jossa ajantasaisen tieto kerrotaan.

Päivitetty 28.6.2021