2000

Aaveiden kertomaa

Avoinna tänään 10—17
27.9.2024 19:00 — 21.11.2024 21:00

Hyytävä näytelmäkierros Hämeen linnassa syksyn pimetessä alkaen 27. syyskuuta 2024. Osa kierroksista on jo loppuunmyyty, joten pidä kiirettä jos haluat mukaan. Emme suosittele kierrosta klaustrofobiasta, pimeyden tai matelijoiden pelosta kärsiville. Ei herkkähermoisille eikä huonojalkaisille. K16. Ethän eksy muusta ryhmästä? Tule, jos uskallat.

Aaveiden kertomaa -kierrokset 27.9. alkaen


Vaikka Hämeen linna rakennettiin alun perin puolustuslinnakkeeksi venäläisiä vastaan, läpi vuosisatojen sillä on ollut vahva merkitys vankien säilytyspaikkana. Keskiajalla varkauksista, murhista tai noituudesta pidätetyt vangit viruivat linnan tyrmissä ja torneissa odottamassa karmeita tuomiotaan. Huhutaan, että näiden vankien onnettomat sielut kulkevat edelleen linnan käytävillä.

Tyrmien tarinat ulottuvat 1200-luvulta viime vuosisadalle saakka. Hämeen linnan päärakennuksessa toimi naisvankila aina 1953 asti, jolloin vangit siirrettiin pois linnan entisöinnin tieltä. Useimmat vangeista olivat laittoman abortin tehneitä tai lapsensa murhanneita naisia. Kuuluisin naisvangeista lienee ollut unissasaarnaaja Maria Åkerblom.

Varaa kierrokselle kunnon kävelykengät, sillä linnassa kuljetaan ahtaissa käytävissä ja hämärissä portaikoissa. Äläkä missään nimessä eksy linnan uumeniin…

Ei klaustrofobiasta, pimeyden tai matelijoiden pelosta kärsiville. Ei herkkähermoisille eikä huonojalkaisille. K16. Kesto noin 50 minuuttia.

Käsikirjoitus Henna-Maija Alitalo, Lasse Sandberg, Johanna Reilin, Anna-Elina Lyytikäinen.

Esityksen ohjaa teatterinjohtaja Anna-Elina Lyytikäinen. Hämeenlinnan Teatteri on toteuttanut esityksen yhteistyössä Hämeen linnan, Verkatehtaan, Teatteribarrikadin, Hämeen Keskiaikatapahtumat Oy:n, Hämeenlinnan keskiaika ry:n, Torvinen Showtekniikan, Koulutuskeskus Tavastian ja Kanrestan kanssa

Osta lippusi (lippuja on rajattu määrä). Liput 36 €.