Opastukset

Järjestämme 15.6.-15.8. joka päivä kaikille avoimia opastuksia, joille pääsee mukaan museon pääsylipulla. Tervetuloa!

Yleisöopastukset 15.6.-15.8.

Päivittäiset opastukset ovat kaikille avoimia, eikä niille tarvitse tehdä erillistä varausta. Päivittäiset opastukset sisältyvät pääsylipun hintaan. Opastukselle lähdetään museon lippukioskilta joka päivä:

  • saksaksi klo 12
  • suomeksi ja ruotsiksi klo 13
  • englanniksi klo 15

Teemaopastus: Seurasaaren myllyt

Kuinka vilja jauhettiin eri puolilla Suomea? Mistä harakkamylly sai erikoisen nimensä? Entä miksi ihmeessä nimi ´mamsellimylly´? Ja tiedätkö, missä osassa Suomenmaata oli tehokkaimmat käsikivet?

Edellisiin kysymyksiin saadaan vastaukset myllykierroksella, jossa nähdään kaikki Seurasaaren ulkomuseon myllyt ja vieraillaan sisällä ulkomuseon vastikään uudet siivet saaneessa mamsellimyllyssä. Tervetuloa näkemään, mitä tapahtui viljan puinnin ja leivän leipomisen välillä, jokapäiväisen leivän matkatessa suomalaiseen ruokapöytään.

Kesän kuukausittaiset myllykierrokset Seurasaaressa suomeksi torstaisin 27.6., 25.7. ja 22.8. klo 14. Kierros sisältyy museolipun hintaan.

Yleisöopastukset perheille

Heinäkuun alusta elokuun puoleenväliin viikonloppuisin järjestettävillä perheiden opastuskierroksilla tutustutaan entisajan elämään ja erityisesti maatilan eläinten elämään. Opastuksella vieraillaan Seurasaaresta löytyvässä Niemelän torpassa ja tutustutaan torpan elämään sekä tutkitaan mitä kaikkea torpan monista aitoista ja eläinsuojista löytyykään.

Opastus alkaa joka päivä klo 11.30 Iisalmen pappilan edestä. Opastus kestää puoli tuntia ja sisältyy museon pääsylipun hintaan.

Varaa ryhmäopastus

Tilatut opastukset suunnitellaan Seurasaaressa yhteistyössä asiakkaan kanssa ryhmän tarpeita vastaaviksi. Suosittelemme, että opastuksen lisäksi ryhmälle jätetään myös omaa aikaa museoon tutustumista varten.

Varaukset: seurasaari@kansallismuseo.fi 

p. 0295 33 6912 (1.4.2019 alkaen)

Ryhmäopastusten hinnat

  • Tunnin opastettu kierros 50 €/ryhmä + pääsymaksu/hlö
  • Opastus aukioloajan ulkopuolella: 150 € + pääsymaksu/hlö 
  • Työpaja 70 €/ryhmä

Opastuksen voi tilata suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja saksaksi. Vain yksi opastuskieli/opas. Ryhmäkoko korkeintaan 30 henkilöä, oppilaitoksilla ja kouluilla korkeintaan 25 oppilasta ja päiväkodeilla 20 lasta.

Koululaisopastuksista löydät lisää tietoa tästä.