Esteettömyys

Liput
Museon lipunmyynti sijaitsee lippukioskissa Seurasaaressa. Matkaa sillan Seurasaaren puoleisesta päästä kioskille on noin 20 m. Lippuja voi myös ostaa museoalueella sijaitsevasta Iisalmen pappilan museokaupasta. Lisäksi lippuja voi hankkia etukäteen verkkokaupasta.

Esteettömyys
Seurasaaren ulkomuseon museorakennukset ja pihapiirit on pyritty pitämään alkuperäisessä asussaan ja siksi rakennukset ovat saavutettavuudeltaan hyvin erilaisia. Useimmille piha-alueille pääsee pyörätuolillakin vaivattomasti, mutta korkeat kynnykset ja portaat sekä joidenkin rakennusten hämäryys sisätiloissa voi tuottaa hankaluuksia liikuntaesteisille. Manuaalisella pyörätuolilla kulkeville suosittelemme henkilökohtaista avustajaa mukaan varmistamaan sujuva kulku museoalueella. Avustajat pääsevät museoon maksutta.

Opaskoira
Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita.

Opastukset
Opastukset ja työpajat ovat sovellettavissa myös erityisryhmille. Lisätietoja ulkomuseon toimistosta seurasaari@kansallismuseo.fi

Kahvila ja ravintola
Kahvila Antin Kaffeliiteri sijaitsee Antin talolla. Kahvilaan on liikkumisesteetön sisäänkäynti. Kahvilaan on noin 700 metrin kävelymatka mantereelta. Tilausravintola Seurasaaren juhlatalo sijaitsee n. 10 min kävelymatkan päässä Seurasaaren sillalta.

Museokauppa
Museokauppa sijaitsee Iisalmen Pappilassa. Kauppaan on noin 600 metrin kävelymatka mantereelta.

WC
Seurasaaressa on kaksi Helsingin kaupungin ylläpitämää WC-rakennusta. Ne soveltuvat myös pyörätuolilla liikkuville. Kaupungin vihreät yleisö-WC:t löytyvät Seurasaaren pohjoispäästä Seurasaareen johtavan sillan läheisyydestä ja saaren keskiosasta. Lisäksi mantereella Seurasaaren sillan päässä olevan parkkipaikan läheisyydessä on yksi kaupungin yleisö-WC.

Lastenrattaat
Museolla ei ole lainata lastenrattaita, mutta omat lastenvaunut voi tuoda museotalojen pihoille.